Ερευνα: Τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, tablets και smartphones βλάπτουν το ευ ζην των παιδιών

Τα παιδιά που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση, χρησιμοποιώντας υπολογιστές και παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, έχουν περισσότερα οικογενειακά προβλήματα και είναι πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκα.

Ερευνα: Τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, tablets και smartphones βλάπτουν το ευ ζην των παιδιών

Δυο νέες έρευνες λένε πως η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων, όπως τα tablets και τα λάπτοπ, από παιδιά, προκαλεί προβλήματα στην συναισθηματική αλλά και φυσική τους υγεία. Για κάθε ώρα που περνούν μπροστά από κάποια ηλεκτρονική οθόνη, ο κίνδυνος αυξάνεται.

Ιδιαίτερα η χρήση τηλεόρασης επηρεάζει αρνητικά το ευ ζην των παιδιών περισσότερο από τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές οθόνες.

Η Τίνα Χίνκλει, ερευνήτρια του πανεπιστημίου Deakin, λέει: «Η υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών μέσων συνδέονται με την κακή ευημερία του παιδιού».

Επιπλέον, πολλοί γονείς δεν δίνουν σημασία στο πόση ώρα τα παιδιά τους χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα καθώς δεν το θεωρούν σημαντικό.

Τέλος, τονίζεται πως τα παιδιά που δεν είχαν όρια στην χρήση των ηλεκτρονικών μέσων, πάχυναν πολύ πιο γρήγορα από τα παιδιά που τους είχαν τεθεί όρια.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι γονείς πρέπει οπωσδήποτε να θέσουν όρια στα παιδιά τους για την χρήση ηλεκτρονικών οθονών.

Οι Αμερικανοί παιδίατροι προτείνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές οθόνες δυο ώρες την ημέρα αλλά από τους Βρετανούς δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά πάνω σε αυτό.

Περισσότερα από 3.600 παιδιά ηλικίας 2-6, έλαβαν μέρος στην έρευνα της Μελβούρνης από το Πανεπιστήμιο Deakin ενώ στην έρευνα του «Oregon Social Learning Center» πήραν μέρος 112 μητέρες, 103 μπαμπάδες και 213 παιδιά ηλικίας 5, 7 και 9. Και οι δυο έρευνες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό JAMA Pediatrics.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved