Παιδί και ζώα-Τι πρέπει να γνωρίζουμε προτού φέρουμε ένα ζώο στο σπίτι

Εκατοντάδες έρευνες έχουν γίνει οι οποίες αναφέρονται στην ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός παιδιού και ενός ζώου. Είναι μία σχέση βαθιά, η οποία στηρίζεται σε αγνά κι αληθινά συναισθήματα.

Παιδί και ζώα-Τι πρέπει να γνωρίζουμε προτού φέρουμε ένα ζώο στο σπίτι

Τι και αν δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, η επικοινωνία τους είναι θαυμάσια. Πώς γίνεται αυτό; Το ζώο γίνεται ο φύλακας-άγγελος του παιδιού. Από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα πάει για ύπνο το βράδυ είναι μαζί του. Στις βόλτες, στα παιχνίδια, στις σκανδαλιές! Το παιδί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του ενδιαφέρεται για τα ζώα και ανακαλύπτει σε αυτά ένα ζωντανό παιχνίδι.
Ειδικά αν το παιδί δεν έχει αδέλφια, το ζωάκι είναι ο πιστός του σύντροφος μέσα στον κόσμο των μεγάλων.

Έρευνες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου μπορεί να συμβάλει θετικά στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Προτού πάντως πάρετε την απόφαση να φέρετε ένα ζώο στο σπίτι καλό θα είναι συζητήσετε με το παιδί σας, εφόσον βέβαια είναι σε ηλικία που μιλάει, τα εξής:

• Θα πρέπει να το ρωτήσετε ποιο ζώο αγαπάει και θα ήθελε να έχει μαζί του στο σπίτι. Αυτό ίσως είναι και το πιο βασικό.
• Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι έχοντας ένα σκύλο ή μία γάτα μέσα στο σπίτι, θα μπορεί να παίζει όλη την ώρα και να κάνει σκανδαλιές. Θα πρέπει να του επισημάνετε τις υποχρεώσεις που θα έχει απέναντι στο ζωάκι.
• Καλό είναι να του μιλήσετε για τις σχέσεις μεταξύ των ζώων και των ανθρώπων. Δεν θα πρέπει να τα αντιμετωπίζει ως παιχνίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved