Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας τις Απόκριες

Οι Απόκριες είναι μία περίοδος που θεωρείται η αγαπημένη των μικρών παιδιών, κυρίως, μιας και επιλέγουν την στολή που θα ντυθούν σε κάποιο μασκέ πάρτι.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας τις Απόκριες

Ανυπομονούν να βγουν στα μαγαζιά με τους γονείς τους και να νοικιάσουν την στολή που επιθυμού, προκειμένου να μεταμφιεστούν στον αγαπημένο τους ήρωα!

Αυτό όμως που πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι να γίνεται σωστή επιλογή της στολής, σύμφωνα με τις οδηγίες του κέντρου προστασίας των καταναλωτών.

Τα μασκέ πάρτι που γίνονται αυτό το διάστημα όμως, μπορεί να επιφυλάξουν και δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι κροτίδες και τα δυναμιτάκια που κάποιες φορές κάνουν παρανόμως, την εμφάνισή τους σε αυτά, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα στα χέρια τόσο των μικρών μας φίλων, όσο και των μεγαλύτερων.

Τα βεγγαλικά, οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες, τα δυναμιτάκια, δεν είναι παιχνίδι. Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι τα υλικά αυτά είναι επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα αλλά και για την ίδια μας τη ζωή.

Όλοι εμείς λοιπόν που έχουμε παιδιά θα πρέπει να τα ενημερώσουμε για τους κινδύνους αυτούς προκειμένου εκείνα με την σειρά τους να μην ενδίδουν στις απαιτήσεις για την προμήθειά τους.

Ακόμη και αν το παιδί μας είναι μικρό, οφείλει να είναι ενημερωμένο από εμάς τους ίδιους για τις συνέπειες που θα έχει η χρήση αυτών ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Αναλογιστείτε ότι:

• Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους.
• Η κατοχή και η χρήση των ειδών αυτών εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
• Η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές και καταστήματα χωρίς άδεια των αστυνομικών αρχών είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
• Η κατασκευή, αποθήκευση, και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.
• Στις περιπτώσεις που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη, εκτός από τους ίδιους διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.

Η υπεύθυνη στάση όλων μας και κυρίως των γονέων είναι καθοριστική για την αποφυγή των ατυχημάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved