Ομογενείς μαζί με το 5χρονο παιδί τους κάνουν το γύρο της Αυστραλίας με... ποδήλατο!

Έναν διαφορετικό τρόπο ζωής αναζητάει μια οικογένεια Ελλήνων από την Αυστραλία που ήδη εδώ και δυο μήνες κάνει τον γύρο της χώρας με ποδήλατο και παρέα το πεντάχρονο κοριτσάκι τους.

Ομογενείς μαζί με το 5χρονο παιδί τους κάνουν το γύρο της Αυστραλίας με... ποδήλατο!

Ο Δημήτρης και η Άννα Μοσχονή, μαζί με την κορούλα τους Αφροδίτη, έχουν ξεκινήσει ένα μοναδικό ταξίδι από τον προηγούμενο Οκτώβριο έχοντας μαζί τους όλα όσα χρειάζεται ένα κινούμενο σπίτι.

Αποφασίζοντας να ζήσουν μια εναλλακτική ζωή, άρχισαν να χτίζουν ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, να συλλέγουν το νερό της βροχής, να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Αν και η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη, το ζευγάρι βρήκε τρόπο και χρόνο να έχει έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον και να κάνει ταξίδια σε όλη την Αυστραλία με τα ποδήλατά τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε για πολλούς λόγους, εξηγεί η οικογένεια στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Αγαπούν τους ανθρώπους στην Αυστραλία και ήθελαν να ζήσουν αυτό το άπιαστο όνειρο- να ταξιδέψουν στη χώρα με ποδήλατα έχοντας ένα 5χρονο κοριτσάκι. Αν και δεν είναι επαγγελματίες ποδηλάτες, ήθελαν να δουν τα ωραία μέρη που έχει η χώρα. Πολλοί τους έχουν συγχαρεί που έχουν καταφέρει να ζήσουν αυτήν την ιδιαίτερη ζωή.

«Μέσα σε δύο εβδομάδες, γίναμε πολύ πιο δυνατοί και η χαρά που παίρνουμε από το τοπίο, τον άνεμο που φυσά, τη βροχή, είναι αναντικατάστατη», λέει η Άντα μετά από δυο εβδομάδες που βρίσκονται σε ταξίδι.

Για την Αφροδίτη, αποδείχτηκε πως το ταξίδι δεν είναι δύσκολο. Καθισμένη στο πίσω μέρος του ποδηλάτου του πατέρα της, με το νέο μωβ κράνος της, τραγουδάει, τρώει μια μπάρα δημητριακών, παίρνει έναν υπνάκο γέρνοντας στην πλάτη του πατέρα της και η μόνη της απαίτηση, όταν στήνουν, για μια μικρή ανάπαυλα, το «κινητό» τους σπίτι είναι να είναι κοντά σε κούνιες.

Προς το παρόν, τα μόνα μέρη που δεν περιλαμβάνονται στο ταξίδι τους είναι οι απομονωμένες περιοχές της κεντρικής Αυστραλίας, όπως το Ουλουρού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved