Αποζημίωση γίγας από την Apple σε οργισμένους γονείς!

Ένα τέλος έδωσε η εταιρεία Apple στην αγωγή που εκκρεμούσε εναντίον της σχετικά με τις εφαρμογές της που αγόραζαν ανήλικοι εν άγνοια των γονιών τους.

Αποζημίωση γίγας από την Apple σε οργισμένους γονείς!

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, είχε καταθέσει αγωγή εις βάρος της Apple έπειτα από καταγγελίες και μηνύσεις πολλών γονιών που ήταν οργισμένοι λόγω των εφαρμογών που παρέχει προς αγορά.

Η Apple αποφάσισε να αποζημιώσει όλους τους οργισμένους γονείς, με το ποσό των 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εφαρμογές μπορούν να αγοραστούν πολύ εύκολα online από τα παιδιά, χωρίς οι γονείς να γνωρίζουν τίποτα αφού τα στοιχεία τους παραμένουν στον υπολογιστή και όποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή μπορεί να κάνει αγορά.

Μόνο που το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, δεν αφήνει περιθώρια λάθους. Αν κάποιος βάλει στο καλάθι του ένα προϊόν, δεν αφήνει αργότερα τον χρήστη να το αφαιρέσει. Επιπλέον, δεν προειδοποιεί ότι το προϊόν κοστίζει.

Με αυτόν τον τρόπο, πολλοί γονείς χρεώθηκαν στις πιστωτικές τους κάρτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ένα κοριτσάκι που χρέωσε την οικογένειά της με 2.600 δολάρια και ένα αγόρι που αγόρασε ένα παιχνίδι που κόστιζε 8.000 δολάρια!

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, για τους γονείς που είδαν τον λογαριασμό στις πιστωτικές τους κάρτες να εκτοξεύονται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved