Tips για να πείτε στο νηπιάκι σας ότι θα αποκτήσει αδερφάκι

Πώς θα πείτε στο μικρό σας ότι θα έρθει ένα μωρό στην οικογένεια.

Tips για να πείτε στο νηπιάκι σας ότι θα αποκτήσει αδερφάκι
Bigstock

Πολύ λίγα νήπια χαίρονται που μοιράζονται την αγάπη και την προσοχή των γονιών τους και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή που τους ανακοινώνεται ότι θα γίνουν μεγάλα αδερφάκια και πώς στην κοιλίτσα της μαμάς μεγαλώνει ένα μωρό.

Βοηθώντας το μικρό σας να νιώσει ασφαλές μέσα στην οικογένεια θα το κάνετε να νιώσει από την αρχή θετικά συναισθήματα για αυτό το νέο παιδί που θα εμφανιστεί σε λίγους μήνες στο σπίτι.

Πολλή αγάπη και προσοχή θα χρειαστεί για όλους τους μήνες που θα περιμένετε τον Βενιαμίν της οικογένειας, ώστε να νιώσει ασφάλεια και ότι ποτέ δεν θα πάψει να είναι το μωρό σας.

Πρώτα όμως θα πρέπει να ανακοινώσετε τα χαρμόσυνα (!?) νέα.

Κρατήστε για λίγο τα χαρμόσυνα νέα κρυφά

Μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά σας, αλλά σκεφτείτε να κρατήσετε για λίγο κρυφό το νέο σας. Ο παιδίατρος Dr. William Sears προτείνει να περιμένει μια μέλλουσα μαμά μέχρι το τρίτο τρίμηνο ή έως ότου η κοιλιά αρχίσει να φαίνεται. Επειδή το μικρό σας δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αύριο από τους 9 μήνες, με το να του το πείτε 6-7 μήνες πιο πριν θα το μπερδέψετε. Ο Sears προτείνει να συνδέσετε την πιθανή ημερομηνία τοκετού με την εποχή. Για παράδειγμα μπορείτε να του πείτε «Το μωρό θα έρθει τα Χριστούγεννα» ή «Το μωρό θα έρθει μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές!».

Κάντε το να νιώσει το επίκεντρο ακόμη και στην ανακοίνωση

Όταν είστε έτοιμοι να πείτε το νέο στο μικρό σας μην πείτε «Ο μπαμπάς και η μαμά θα αποκτήσουν ένα νέο μωρό». Καλύτερα πείτε «Η μαμά και ο μπαμπάς είναι ενθουσιασμένοι επειδή θα μεγαλώσει η οικογένειά μας και εσύ θα γίνεις μεγάλος αδερφός!». Μετά ζητήστε του να σας πει τι νιώθει.

Προετοιμάστε το όσο περιμένετε τον τοκετό

Κάποια νηπιάκια έχουν πολλές απορίες και κάνουν πολλές ερωτήσεις. Κάποια άλλα πάλι όχι. Όσο περιμένετε να περάσουν οι μήνες, προετοιμάστε το μικρό σας. Μιλήστε του για το μωρό, αγοράστε μια κούκλα μωρό και φροντίστε το μαζί. Δείξτε του πώς θα κοιμάται το μωρό, πώς θα το κρατάτε στα χέρια σας, πώς θα του αλλάζετε πάνα και τι μπορεί να κάνει εκείνο μαζί του ή για να σας βοηθήσει.

με πληροφορίες από το mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved