Τι χρειάζονται πραγματικά τα παιδιά μας για να είναι ευτυχισμένα;

Τι αλήθεια χρειάζεται ένα παιδί για να νιώσει ευτυχισμένο; Μη πάει το μυαλό σας σε αγορές παιχνιδιών, εντυπωσιακά δώρα και υλικά αγαθά. Τα παιδιά μας χρειάζονται πιο απλά πράγματα.

Τι χρειάζονται πραγματικά τα παιδιά μας για να είναι ευτυχισμένα;

Και εμείς δεν έχουμε παρά να προσπαθούμε καθημερινά να τους παρέχουμε!

1. Να νιώθουν ασφάλεια. Να ξέρουν ότι είμαστε εκεί όταν πεινάσουν, όταν κρυώσουν, όταν φοβηθούν.

2. Αγάπη και αγκαλιές! Δε χρειάζεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να αγκαλιάσουμε και να πούμε στο παιδί μας ότι το αγαπάμε! Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και χωρίς ιδιαίτερη αφορμή!

3. Επαινο! Όταν ένα παιδί καταφέρνει κάτι, όσο μικρό και καθημερινό και αν μας φαίνεται, πρέπει να το επιβραβεύσουμε. Σκεφτείτε ότι για τα μέτρα του, κόπιασε και αγωνίστηκε πολύ για να το καταφέρει. Ακόμα, πάντα φροντίζουμε να επιβραβεύουμε μία σωστή συμπεριφορά ή μία σωστή του σκέψη! Ετσι του δίνουμε κίνητρο για να συνεχίσει!

4. Χαμόγελα! Τι πιο όμορφο από ένα παιδί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον, που τα χαμόγελα κυριαρχούν!

5. Συζήτηση! Δε φοβόμαστε να συζητήσουμε με το παιδί μας. Από το πώς πέρασε τη μέρα του, μέχρι τις παρατηρήσεις του ακόμα και τα νέα της ημέρας μας!

6. Ακούμε! Αφενός ακούγοντας το παιδί μας, του δίνουμε την ασφάλεια ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί και να μας μιλήσει ενώ ταυτόχρονα του διδάσκουμε πόσο σημαντικό είναι όχι μόνο το να μιλάμε αλλά και να ακούμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved