Ιταλίδα η 15χρονη Ρομά μαθήτρια που απελάθηκε στο Κόσοβο από τη Γαλλία

Καινούριες πληροφορίες έρχονται για τη 15χρονη Ρομά μαθήτρια, Λεονάρντα Ντιμπράνι που απελάθηκε από τη Γαλλία στο Κόσοβο με όλη της την οικογένεια.

Ιταλίδα η 15χρονη Ρομά μαθήτρια που απελάθηκε στο Κόσοβο από τη Γαλλία

Ο πατέρας της μικρής, ο Ρεσάτ Ντιμπράνι, αποκάλυψε σήμερα ότι είπε ψέματα στις γαλλικές αρχές όσον αφορά την καταγωγή των μελών της οικογένειάς του, επειδή είχε «μεγαλύτερες πιθανότητες να τους χορηγηθεί άσυλο», όπως είπε.

Έφυγε από το Κόσοβο μαζί με την οικογένειά του, με προορισμό την Ιταλία όταν ήταν 9 ετών και το 2008 αποφάσισε να πάει στη Γαλλία όταν έμαθε πως θα μπορούσε να αποκτήσει «γαλλική ταυτότητα μετά από δέκα χρόνια».

Η σύζυγός του, η Σεμαϊλί, 41 ετών, έχει γεννηθεί στην Ιταλία, όπως και τα πέντε από τα έξι παιδιά τους, μεταξύ των οποίων και η Λεονάρντα. Μόνο η μικρότερη κόρη τους, η Μεντίνα, 17 μηνών, γεννήθηκε στη Γαλλία.

Εδώ και μία εβδομάδα η οικογένεια έχει εγκατασταθεί στα προάστια της Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο. Η Λεονάρντα και τα υπόλοιπα αδέλφια της δε μιλάνε αλβανικά και αρνούνται να πάνε στο σχολείο. Ο πατέρας της εκτελεί χρέη διερμηνέα στην επικοινωνία της οικογένειας με τις τοπικές αρχές.

Η ιστορία της Λεονάρντα σήκωσε εντάσεις χθες στη Γαλλία όπου μαθητές έκλεισαν σχολεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απέλαση αλλοδαπών μαθητών.

«Δεν έχω καμία τύχη εδώ (σ.σ. στο Κόσοβο). Δεν γνωρίζω κανέναν, δεν έχω σπίτι και, αν υπάρχει Θεός, θα βρεθούμε στο πρώτο αεροπλάνο με προορισμό τη Γαλλία», είπε η νεαρή κοπέλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ντιμπράνι διευκρίνισε ότι όταν η οικογένεια υπέβαλε αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο, κανένα μέλος της δεν είχε έγγραφα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved