Προσοχή! Το Facebook αλλάζει τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους ανήλικους χρήστες!

Αλλάζουν οι ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook για τους χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών, αφήνοντας τους ελεύθερους να ανταλλάσσουν φωτογραφικό υλικό, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους χρήστες!

Προσοχή! Το Facebook αλλάζει τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους ανήλικους χρήστες!

Όπως αναφέρουν tanea, το CNN προειδοποιεί πως άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες του facebook από το υλικό που εκείνοι θα «ανεβάζουν» στο δίκτυο.

Επίσης, άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα μπορούν πλέον να τους «ακολουθούν» διαβάζοντας τις ενημερώσεις τους και τα σχόλιά τους.

Όπως γνωστοποίησε το facebook, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά προκειμένου να ελεγχθούν τα προσωπικά δεδομένα που θα αποκαλύπτουν οι ανήλικοι χρήστες, λαμβάνονται δύο περιοριστικά μέτρα:

Πρώτον, κατά την εγγραφή ενός νέου ανήλικου μέλους, οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στο δίκτυο προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς «φίλους» του συγκεκριμένου προσώπου και όχι σε «φίλους φίλων».

Δεύτερον, εάν ο ανήλικος χρήστης επιλέξει να αλλάξει τις ρυθμίσεις του προφίλ του και να το κάνει «δημόσιο», το facebook με pop-up προειδοποιήσεις τον ενημερώνει ακριβώς για τον αντίκτυπο που θα έχει η εν λόγω αλλαγή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved