Ευγενία Μανωλίδου: «Θα ήθελα να αποκτήσω με τον άντρα μου ένα τέταρτο παιδί!»

Η Ευγενία Μανωλίδου συστήνει αποκλειστικά στο mothersblog.gr την οικογένειά της. Τον 17χρονο Αλέξανδρο που είναι πολύ εσωστρεφής, την 16χρονη Θεοδώρα που όπως λέει είναι πολύ μαχητική και θέλει να γίνει ηθοποιός, τον 7χρονο Περσέα που είναι πολύ καλόβολος και ναζιάρης και τον πάντα πολυάσχολο σύζυγό της Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είναι πάντα κοντά στα παιδιά και αναζητά να περνά όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί τους.

Είστε μητέρα τριών παιδιών, νεότατη, επιτυχημένη στον χώρο σας και σε άψογη φόρμα. Πώς καταφέρνετε να είστε συγχρόνως πολυάσχολη επαγγελματίας και τρυφερή μαμά;

Νομίζω πως το μυστικό βρίσκεται μέσα μας. Αν είμαστε ευτυχισμένοι, ικανοποιημένοι από τις επιλογές μας και δεν κάνουμε τίποτα αναγκαστικά, υπάρχει μια ισορροπία στο σπίτι και στην καθημερινότητα όλης της οικογένειας.

Γίνατε πολύ μικρή μητέρα. Μετανιώσατε ποτέ γι' αυτό;

Σε καμία περίπτωση δεν το μετάνιωσα, αλλά δεν είναι και κάτι που το συστήνω. Για να γίνει κάποια γυναίκα μητέρα στα 20, προϋποθέτει μεγάλη πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης. Εγώ μεγάλωσα απότομα και άλλαξα όλη μου την κοσμοθεωρία μέσα σε εβδομάδες, προκειμένου να βρίσκομαι κοντά στο μωρό μου όσο γίνεται περισσότερο και παράλληλα να συνεχίζω τις σπουδές μου. Η ζωή μου έκτοτε μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Όμως δεν το μετάνιωσα ούτε μία στιγμή.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σας, ο 17χρονος Αλέξανδρος και η 16χρονη Θεοδώρα βρίσκονται στην καρδιά της εφηβείας. Πώς είναι η κατάσταση στο σπίτι αυτό το διάστημα;

Με πάρα πολλή υπομονή! Υπάρχουν και οι εντάσεις κατά καιρούς και οι μεταπτώσεις, όπως επίσης και πάρα πολλές ερωτήσεις για πολύ προφανή ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία και τα όριά της. Το θετικό στη μικρή διαφορά της ηλικίας, είναι ότι εγώ θυμάμαι τις ίδιες εντάσεις μέσα στην οικογένειά μου σαν να τις πέρασα εχθές! Οπότε το αντιμετωπίζω με ψυχραιμία.

Ο Περσέας γεννήθηκε από τον δεύτερο γάμο σας και είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας. Πώς είναι η σχέση του με τα μεγαλύτερα αδέλφια του;

Άριστη και πολύ φυσιολογική. Από τη στιγμή που τα παιδιά μεγαλώνουν μαζί, δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Όταν ήρθε στον κόσμο πριν από οκτώ χρόνια ο Περσέας, δυσκολευτήκατε να πείσετε τα μεγαλύτερα παιδιά σας να τον δεχτούν ή η άφιξή του στο σπίτι έγινε ομαλά και την δέχτηκαν με χαρά ο Αλέξανδρος και η Θεοδώρα;

Έγινε με πολλή χαρά και δεν σας κρύβω ότι είχαν και τα δύο μεγάλη ανυπομονησία να δουν το μωρό μετά από τόσους μήνες που διαρκεί η εγκυμοσύνη. Η διαφορά της ηλικίας έπαιξε ρόλο στο ότι δεν υπήρξε ζήλια, γιατί ήδη τα παιδιά ήταν αρκετά μεγαλύτερα.

Ποια είναι η σχέση των μεγαλύτερων παιδιών σας με τον Άδωνι Γεωργιάδη; Σε δημόσιες εμφανίσεις τους πάντως δείχνουν πολύ δεμένοι και αγαπημένοι...

Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια, εξάλλου είμαστε πια 11 χρόνια μαζί με τον Άδωνι. Τα παιδιά τον γνώρισαν όταν ήταν 6 και 4 αντίστοιχα, οπότε έχουν περάσει μαζί πολλά χρόνια. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει αντικαταστήσει τον βιολογικό τους πατέρα ο οποίος είναι κοντά τους όποτε του επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Έχετε δηλώσει πως θέλετε να αποκτήσετε ένα ακόμα παιδί. Ισχύει ακόμα αυτό;

Θα το ήθελα αν προκύψει! Όμως δε θα το έβλεπα ως «τέταρτο παιδί» αλλά σαν ένα ακόμα μωρό που θέλω να αποκτήσω με τον άντρα μου.

Πώς ένας υπουργός με τόσες πολλές υποχρεώσεις καθημερινά, προλαβαίνει να δει τα παιδιά του και να τα χαρεί;

Πολύ δύσκολα. Τις καθημερινές αυτό είναι σχεδόν αδύνατον, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε λίγες ώρες τα Σαββατοκύριακα. Ο Άδωνις λατρεύει τα παιδιά μας, αλλά οι ευθύνες είναι πολλές και στην παρούσα φάση έχουν προτεραιότητα.

Περιγράψτε μας τρεις σημαντικότερες στιγμές που σας έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό σας, μία για κάθε παιδί σας...

Πολύ χαρακτηριστικά θυμάμαι μια φορά όταν ήταν ο Αλέξανδρος περίπου 12 χρονών μου αντιμίλησε για κάτι που τον είχα μαλώσει και όταν του είπα το κλασσικό: «Μπράβο, έτσι σε μεγάλωσα εγώ;», μου απάντησε «Τι λες, μαμά, αφού εγώ σε μεγάλωσα!». Κόντεψα να πέσω κάτω από την αντίληψη του παιδιού. Με τη Θεοδώρα δεν θα ξεχάσω πριν από λίγο καιρό που έγινε κάτι πολύ προσωπικό στη ζωή μου και είχα στεναχωρηθεί τρομερά και με αγκάλιασε και μου μιλούσε σαν να ήταν η κολλητή μου φίλη. Ο Περσέας μας προσφέρει καθημερινά απίστευτες ατάκες και εξισορροπεί τη δύσκολη και γεμάτη καθημερινότητα.

Ποια στιγμή της ημέρας είναι η πιο μαγική για όλη την οικογένειά σας;

Με δυο εφήβους στο σπίτι, δεν υπάρχουν μαγικές στιγμές! Αλλά, πρόσφατα ένιωσα πολύ όμορφα που, έστω και για μία εβδομάδα τους πήρα και τους τρεις και πήγαμε μόνοι μας σε ένα νησί. Μπορεί να μην ήμασταν όλη την ημέρα μαζί, αλλά σίγουρα περάσαμε πολύ περισσότερο χρόνο παρέα από ό,τι στην Αθήνα.

Δώστε μας από έναν χαρακτηρισμό που περιγράφει την προσωπικότητα του κάθε ενός από τα παιδιά σας...

Ο Αλέξανδρος είναι πολύ εσωστρεφής, η Θεοδώρα πολύ μαχητική και ο Περσέας πολύ καλόβολος!

Αποφασίζετε από κοινού με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την ανατροφή όλων των παιδιών σας;

Ο Άδωνις μου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα θέματα της ανατροφής των παιδιών. Του ζητώ να παρέμβει όταν προκύψουν δύσκολα ζητήματα και έχω εξαντλήσει όλα μου τα επιχειρήματα και όλες τις μεθόδους που ξέρω. Η αλήθεια είναι πως όταν συμβεί αυτό, τα παιδιά τον ακούν και τον σέβονται πολύ γιατί η σπάνια παρέμβασή του είναι πολύ ουσιαστική.

Με τι θέλει να ασχοληθεί ο Αλέξανδρος και με τι η Θεοδώρα επαγγελματικά;

Ο Αλέξανδρος θέλει να ασχοληθεί με το κινηματογραφικό σχέδιο (animation), η Θεοδώρα θέλει να γίνει ηθοποιός και ο Περσέας προς το παρόν θέλει να γίνει επιστήμονας και να κάνει «βιομοριακούς διαχωρισμούς» (ασχολίαστο!)...

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας, δεμένοι και πλήρεις.

Τι εύχεστε για κάθε ένα από τα τρία σας παιδιά;

Υγεία και εσωτερική ισορροπία.

Δέσποινα Καμπούρη
Ευγενία Μανωλίδου: «Θα ήθελα να αποκτήσω με τον άντρα μου ένα τέταρτο παιδί!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved