
Συνταγή για μίνι αλμυρά κρουασανάκια!
Είναι ένα ιδανικό σνακ για το κολατσιό του παιδιού!

Κρουασανάκια από τα χεράκια σας με αλμυρή γέμιση! Σίγουρα τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Δοκιμάστε τα!
ΥΛΙΚΑ
Για τα κρουασάν:
• 1 κούπα γάλα χλιαρό
• 30 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
• 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1 κουταλιά αλάτι
• 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
Για τη γέμιση:
• 5 – 6 κουταλιές τυρί κρέμα
• 5 -6 κουταλιές ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
• 1 κουταλιά άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κρουασάν, διαλύστε τη μαγιά στο γάλα, ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι και χτυπήστε το μείγμα 2 λεπτά στο μίξερ να γίνει λείο. Ρίξτε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά, ελαστική. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί! Ζυμώστε τη ζύμη και πλάστε 6 ή 8 μπαλάκια. Ανοίξτε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 3χιλ. Χωρίστε το σταυρωτά στα οκτώ. Σε κάθε όγδοο βάλτε μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε κρουασάν. Ψήστε τα στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.