Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Ένα γράμμα στην κόρη μου για την γυναίκα που θα γίνει κάποτε»

«Σε έναν κόσμο εμμονικό με τις Kardashian & τις Jenner, ελπίζω εσύ να είσαι μία Hepburn»

Μία Μαμά
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Ένα γράμμα στην κόρη μου για την γυναίκα που θα γίνει κάποτε»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο έχουν την τιμητική τους. Με αφορμή τη σημερινή περίσταση, η Trine Jensen-Burke ξεδιπλώνει τις σκέψεις τις σε μία κόλλα χαρτί και γράφει ένα γράμμα στην κόρη της για τη γυναίκα που θα γίνει κάποτε.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποφάσισα να γράψω ένα γράμμα στην πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μου. Το να είμαι μαμά σου, είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ, αλλά με καθιστά και υπεύθυνη για όλα όσα θα μάθεις για τον κόσμο.

Μπορεί τώρα να είσαι μόνο επτά και ακόμα να έχεις αυτήν την παιδική αθωότητα σε ό,τι και αν κάνεις, αλλά μία μέρα θα είσαι γυναίκα και σαν μαμά σου, έχω πολλά όνειρα και ελπίδες για τη ζωή που θα δημιουργήσεις και θα ζήσεις.

Πρώτα από όλα, πρέπει να ξέρεις ότι δεν ανήκεις σε κανέναν και σε τίποτα. Ποτέ μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να αισθανθεί έτσι. Εσύ και μόνο εσύ έχεις την κυριότητα του εαυτού σου και του σώματός σου.

Να κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη. Η ευτυχία και το να μπορείς να βρεις τη χαρά στις μέρες μας είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Να κάνεις φίλους και να κρατήσεις αυτές τις φιλίες ζωντανές. Είναι σημαντικές, όχι μόνο όταν είσαι νέος αλλά σε όλη την πορεία της ζωής σου.

Να είσαι περήφανη που είσαι κορίτσι και γυναίκα. Οι γυναίκες είναι καταπληκτικά όντα. Και οι άντρες είναι φυσικά και παρόλο που όλοι είμαστε ίσοι, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γιορτάζουμε τη διαφορετικότητά μας. Ίσα ίσα, πιστεύω ότι αυτή η διαφορετικότητα είναι που μας κάνει τόσο μοναδικές.

Να κάνεις αυτό που βάζει φωτιά στην ψυχή σου.

Βρες τη χαρά στα μικρά πράγματα. Σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτά είναι που μετράνε.

Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Ούτε τις σχέσεις σου, ούτε την υγεία σου, ούτε την επιτυχία. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά για να επιτύχεις.

Προσπάθησε να κάνεις τη διαφορά στον κόσμο και έχε σαν στόχο να τον αφήσεις λίγο καλύτερο από ότι ήταν όταν ήρθες εσύ σε αυτόν.

Πάλεψε για αυτά που πιστεύεις.

Απόλαυσε τη μόδα. Είναι υπέροχη και διασκεδαστική. Ποτέ όμως μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι οι ετικέτες είναι αυτές που σε καθορίζουν. Ούτε αυτές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του φορέματός σου, ούτε αυτές που οι άνθρωποι πολλές φορές αρέσκονται να βάζουν στους άλλους.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να αναλώνεται σε αρνητικούς ανθρώπους και σε αρνητική ενέργεια.

Συγχωρέσε τους «εχθρούς» σου. Τίποτα δεν θα τους ενοχλήσει περισσότερο. Δεν χρειάζεται να τους σεβαστείς, ούτε καν να τους συμπαθείς, η συγχώρεση όμως θα σε ελευθερώσει.

Να πιστεύεις στα θαύματα. Και στα μικρά και στα μεγάλα.

Να είσαι καλή. Η καλοσύνη πάντα φέρνει καλοσύνη.

Ελπίζω να βρεις έναν σύντροφο που θα σε κάνει να γελάς κάθε μέρα. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει ποιον θα ερωτευτείς. Όταν νιώσεις ότι αυτός που είσαι μαζί του είναι ο κατάλληλος, τότε είναι ο κατάλληλος.

Κλάψε όσο θέλεις. Το κλάμα δεν σε κάνει αδύναμο.

Μην ανησυχείς αν κάποιες φορές σαν γυναίκα αισθανθείς ότι σε υποτιμούν. Αυτό είναι δικό τους λάθος. Εσύ κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς και απόλαυσε το βλέμμα τους όταν θα συνειδητοποιήσουν ότι είσαι πολλά περισσότερα από αυτό που νόμιζαν.

Προσπάθησε για την επιτυχία, αλλά μην θεωρείς αποτυχία να σταματάς να παλεύεις για κάτι που απλώς δεν έχει νόημα, είτε αυτό είναι σχέση, είτε δουλειά, είτε ένας μαραθώνιος. Δεν δηλώνει αδυναμία, ίσα ίσα κάποιες φορές το να φύγεις από μία κατάσταση θέλει το περισσότερο κουράγιο.

Σε έναν κόσμο εμμονικό με τις Kardashian & τις Jenner, ελπίζω εσύ να είσαι μία Hepburn.

Όμορφο είναι ό,τι θέλεις εσύ να είναι όμορφο. Μη νοιάζεσαι για το τι θα σου πουν οι άλλοι ότι είναι όμορφο.

Το να έχω εσένα είναι η πιο καταπληκτική εμπειρία της ζωής μου και ελπίζω και εσύ μία μέρα να έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις την ίδια χαρά/ευτυχία/τρέλα/αγάπη/κούραση/κάποιες φορές απόγνωση που φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού. Αξίζουν όλα και με το παραπάνω.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες τέτοιες γυναίκες.

Η μαμά σου»

Πηγή: her.ie

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved