Μπαλαρίνα αντλεί γάλα από το στήθος και εξομολογείται: «Ακόμα προσπαθώ…»

Ποιος είπε ότι η μητρότητα είναι εύκολη;

Μπαλαρίνα αντλεί γάλα από το στήθος και εξομολογείται: «Ακόμα προσπαθώ…»

Το μεγαλύτερο άγχος μιας μητέρας είναι η στιγμή που θα πρέπει να αποχωριστεί το νεογέννητο μωρό της για να επιστρέψει στη δουλειά.

Αν μάλιστα το θηλάζει ο προβληματισμός της είναι ακόμα πιο μεγάλος: Θα μπορεί να αντλεί το γάλα; Θα έχει χρόνο; Θα έχει αρκετό γάλα; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις για τις οποίες προσπαθεί να βρει λύσεις προσπαθώντας να τιθασεύσει παράλληλα τις ενοχές για τις ώρες που θα λείπει από το σπίτι.

Το ίδιο συνέβη και με την Lauren Post, μπαλαρίνα στο American Ballet Theatre. Όταν γέννησε άρχισε να θηλάζει την κόρη της , ενώ συχνά την έπαιρνε και στις πρόβες.

Χρειάστηκε να προσαρμόσει το πρόγραμμά της προκειμένου να περνά όσο περισσότερο χρόνο μαζί της, ακόμα κι αν χρειαζόταν να πιεστεί αρκετά.
Μάλιστα όταν δεν προλάβαινε να αντλήσει το γάλα στο σπίτι το έκανε λίγο πριν τις πρόβες. Μια τέτοια στιγμή μοιράστηκε με τους followers της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γράφοντας το εξής:

«Μια τουτού και ένα ζευγάρι πουέντ παπούτσια κάνουν την άντληση πιο ελκυστική; Αυτή είναι η πραγματικότητα μιας εργαζόμενης μαμάς. Ακόμα προσπαθώ να καταφέρω πώς να συνδυάσω την εργασία με τη μητρότητα, όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη», σχολίασε η Lauren Post.

Αντλίες γάλακτος

Για την απόφαση αγοράς αντλίας κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Άλλη θα πάρει μια γυναίκα που έχει το νεογέννητο μωρό της στην εντατική και θέλει να κατεβάσει γάλα, 9 χρειάζεται μια ισχυρή ηλεκτρική αντλία, ) άλλη μια γυναίκα που θα πάει στη δουλειά και θέλει να αφήσει γάλα για το 2,4 ή 10 μηνών μωρό της ( νοσοκομειακή, ή μικρή ηλεκτρική, ή χειροκίνητη) κι άλλη η γυναίκα που θέλει να φύγει για ταξίδι χωρίς το μωρό.

Όπως επισημαίνει η Δρ. Άννα Πατσούρου, παιδίατρος, στο βιβλίο της « Θηλασμός μια υπέροχη εμπειρία», καμία αντλία, όσο καλή κι αν είναι δεν μπορεί αν μιμηθεί πλήρως τις θηλαστικές κινήσεις του μωρού, δηλαδή τη δύναμη του ρουφήγματος και το απαλό μασάζ στη θηλαία άλω.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε στιγμές της Lauren Post με το μωρό της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved