Πέντε τρόποι να νιώσεις καλύτερα μετά από μια αποβολή

Δεν υπάρχει τίποτε καλό μετά από μια αποβολή.

Μία Μαμά
Πέντε τρόποι να νιώσεις καλύτερα μετά από μια αποβολή

Πρόκειται για μια περίοδο άγχους, στεναχώριας, θυμού, απογοήτευσης και απελπισίας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

«Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται όταν βλέπεις γύρω σου υπέροχα μικρά μωράκια και λαμπερές μέλλουσες μαμάδες με υγιείς στρογγυλές κοιλίτσες. Το ξέρω γιατί το έχω ζήσει. Για την ακρίβεια το έχω ζήσει τρεις φορές. Απέβαλα τρεις φορές!», γράφει στο Babyology.com.au η Susannah Hardy και συνεχίζει...

«Κάθε αποβολή με έκανε να νιώθω περισσότερο αβοήθητη και δεν έβλεπα κανένα φως στο τούνελ.

Ωστόσο, η αποβολή είναι κάτι που βιώνει μία στις τέσσερις γυναίκες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίζεις να κοιτάζεις μπροστά και να σκέφτεσαι την επόμενη εγκυμοσύνη, κάτι που μεταξύ μας εύκολα λέγεται παρά γίνεται. Ειδικά όταν νιώθεις ότι ποτέ δεν θα συμβεί.

Βοηθά να είσαι πιο ευγενική με τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Δεν θα πάρουν μακριά τη θλίψη ή τον θρήνο που συνοδεύουν την αποβολή, αλλά θα απαλύνουν τον πόνο.

Ορίστε πέντε δραστηριότητες που ίσως να σε βοηθήσουν να δεις το φως μέσα στο σκοτεινό τούνελ, κάνοντάς σε να νιώσεις καλύτερα.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Κάνε κάτι για εσένα. Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, πήγα να κάνω πεντικιούρ. Μετά την τρίτη, η μαμά μου, μου κανόνισε περιποίηση προσώπου. Ίσως να θες να φτιάξεις τα μαλλιά σου, τα νύχια σου, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μασάζ ή να αγοράσεις καινούρια ρούχα.

Χωρίς καμία αμφιβολία είχες εστιάσει στην εγκυμοσύνη σου και στο τι σου συμβαίνει χωρίς να δίνεις προσοχή στον ίδιο σου τον εαυτό. Διάλεξε να κάνεις κάτι που συνήθως δεν έκανες και που πιθανώς να μην μπορέσεις να το κάνεις όταν θα έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι.

Γράψε ημερολόγιο

Είναι όμορφο να μιλάς για το πώς νιώθεις, αλλά μερικές φορές δεν θες να μιλήσεις σε κανέναν από τους φίλους σου ή την οικογένειά σου. Το ημερολόγιο είναι ένας υπέροχος και προσωπικός τρόπος να βγάλεις από μέσα σου όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Μπορεί να μην τα διαβάσεις ποτέ ξανά, αλλά η διαδικασία να βάλεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί, βοηθά να δεις τι περνάς και σε ελευθερώνει από το βάρος που νιώθεις.

Δραστηριότητες

Θα πρέπει να γίνεις πιο ενεργή. Αυτό το ανακάλυψα μετά την αποβολή μου... μπορούσα να κάνω μεγάλους περιπάτους ή να κάνω ελαφριά γυμναστική στο γυμναστήριο.

Ξανά, αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, ειδικά αν έχεις περάσει 8 ή περισσότερες εβδομάδες σκεπτόμενη ότι είσαι έγκυος και αποφεύγοντας να κάνεις ο,τιδήποτε «δυνατό».

Ψυχολογική υποστήριξη

Δεν είμαι καλή στην ψυχολογία, αλλά με βοήθησε μετά τις αποβολές. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές ψυχολογίας που μπορείς να κατεβάσεις και που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς και να περάσεις την περίοδο του θρήνου.

Γέλα

Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και σίγουρα αν περάσεις μια αποβολή μπορεί να σε βοηθήσει. Παρακολουθώντας κάτι ελαφρύ και χιουμοριστικό (όχι με μωρά!) και γελάς θα κάνεις καλό στον εαυτό σου.

Δες νέες σειρές, δες τις ταινίες που έχασες και δες ξεκαρδιστικά βιντεάκια στο YouTuve με χαριτωμένα σκυλάκια και χνουδωτές γάτες. Ό,τιδήποτε σε κάνει να ξεχαστείς, σε κάνει χαρούμενη και δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη σου δεν ήταν γραφτή».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved