Το ειλικρινές μήνυμα αυτής της μαμάς για το σώμα της μετά τη γέννα, θα σας συγκινήσει (pics)

Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να αποδεχτεί το σώμα της μετά τη γέννα.

Το ειλικρινές μήνυμα αυτής της μαμάς για το σώμα της μετά τη γέννα, θα σας συγκινήσει (pics)

Παρότι όλες μας θα θέλαμε να έχουμε μια γρήγορη και θεαματική απώλεια κιλών μέσα στις πρώτες εβδομάδες, μετά τη γέννηση του παιδιού μας, δυστυχώς απαιτείται αρκετά μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου το σώμα μας να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης έχει άμεση σχέση και με το σύνολο των κιλών που πήραμε.

Αν λοιπόν τα συνολικά κιλά της εγκυμοσύνης ήταν 10-14, μπορούμε να ελπίζουμε ότι με σωστή διατροφή και χωρίς στερήσεις, θα τα χάσουμε σε λιγότερο από τρεις μήνες ( υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο κάθε γυναίκα χάνει περίπου 5,5 κιλά στη γέννα).

Εάν τα κιλά είναι πάνω από 17, τότε χρειαζόμαστε πάνω από 6 μήνες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κι από τον μεταβολισμό της κάθε γυναίκας.Γεγονός πάντως είναι ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μη νιώθει ανασφάλεια με το σώμα της μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Γι΄αυτό και εξομολογήσεις όπως της Sonja μας βοηθούν να αποδεχτούμε και γιατί όχι να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και κατ’επέκταση το σώμα μας.

« Βλέπω συχνά στο Instagram γυναίκες μοντέλα που έχουν γεννήσει πιο νωρίς από μένα, και πραγματικά νιώθω να τις μισώ.

«Δεν είναι δίκαιο», λέω. Δεν είναι δίκαιο να έχουν χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης και να έχει επανέλθει το σώμα τους αντί να έχουν χαλαρή κοιλιά όπως εγώ.

Έχω κλάψει για το πόσο "άσχημο" και "αηδιαστικό" είναι το χαλαρό δέρμα μου. Κάποιες μέρες, χρειάζεται πολλή ενέργεια για να νιώσω καλά με το σώμα μου. Αλλά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό του ότι ίσως αυτές οι αδύνατες γυναίκες να ήθελαν να έχουν το δικό μου στήθος.

Και ίσως, έχουν περάσει κι αυτές μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να αγαπήσουν το σώμα τους.

Ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί κάποιος να περνάει ή να αισθάνεται, ειδικά όταν πρόκειται για την εικόνα του.

Όλοι έχουμε ανάγκη να αγαπάμε τον εαυτό μας και ακόμα περισσότερο ο ένας τον άλλον.

Όχι ανά διαστήματα αλλά συνεχώς.

Πρέπει λοιπόν να γίνω πιο δίκαιη. Ειδικά απέναντι στις άλλες μαμάδες. Δίκαιη στο σύζυγό μου αλλά κυρίως δίκαιη απέναντι στον εαυτό μου.

Παλεύω καθημερινά για να φροντίζω , να ταΐζω, να προσέχω το μωρό που εγώ έφερα στον κόσμο.

Και το ίδιο κάνεις και εσύ.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved