8 αποφάσεις που πήρα ως μαμά για τις φετινές γιορτές!

Ένας μήνας έμεινε για τις γιορτές και οι αποφάσεις πάρθηκαν!

8 αποφάσεις που πήρα ως μαμά για τις φετινές γιορτές!

Στόλισες; Αν έχεις παιδιά, έχεις στολίσει ήδη το σπίτι και το μπαλκόνι, όπως κι εγώ! Συγκεκριμένα αν έχεις νήπια στο σπίτι στόλισες και ξαναστολίζεις καθημερινά.
Βλέπεις, το χριστουγεννιάτικο δέντρο ολημερίς το χτίζαμε, το βράδυ ξεστολιζόταν. Μέσα σε αυτή την καθημερινή γιορτινή τρέλα, πήρα 10 αποφάσεις, που μάλλον θα έχεις πάρει κι εσύ, τις ίδιες ή παρόμοιες.

1. Είμαι η τρελή της γειτονιάς: Κοιτάζω καθημερινά τα μπαλκόνια για να δω φωτάκια αλλά παραμένουμε οι μοναδικοί στο τετράγωνο με αναμμένα led φωτάκια από τη μια μεριά ως την άλλη, ένα αστέρι δύο μέτρα και δύο παιδικά μουτράκια κολλημένα στα τζάμια να χαζεύουν! Εμείς δηλαδή κι ο κύριος με τις 20 γάτες από το ισόγειο που έχει στολίσει 3 καραβάκια με φωτάκια.

2. Θα δοκιμάσω 14 συνταγές για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη: Για να πετύχουν επιτέλους τα κατάλληλα για μικρά παιδιά μελομακάρονα θα γίνουν πολλές δοκιμές, κάποια θα γίνουν τόσο σκληρά που θα μοιάζουν με πέτρες, κι άλλα θα τα πετάξεις απευθείας στον κάδο. Είναι πιθανό τελικά να αγοράσουμε ένα κουτί ωραιότατα μελομακάρονα από το φούρνο της γειτονιάς ή να μας στείλει η μαμά τέλεια μελομακάρονα με μια χούφτα καρύδι πάνω στο καθένα αλλά το σπίτι θα έχει μοσχομυρίσει γαρύφαλλο και πορτοκάλι.

3. Τα γιορτινά τραγούδια μας θα είναι ποιοτικά! Όσο κι αν ονειρεύομαι George Michael και Mariah, το σουξέ του σπιτιού παραμένει και αυτές τις γιορτές ο Ρούντολφ το Ελαφάκι σε εκτέλεση Θάνου Καλλίρη και τα πάντα κλασικά Τρίγωνα Κάλαντα από τα Ζουζούνια. Θα το κάψουμε και φέτος κυρ Στέφανε!

4. Δεν θα κλάψω στη σχολική γιορτή! Γιατί όταν βλέπεις το παιδί σου ντυμένο χιονόμπαλα ή αγγελάκι ή Άγια Νύχτα ή ελαφάκι κανονικά πρέπει να γελάς κι όχι να κλαις. Αλλά έλα που το σκέφτομαι και ένα δάκρυ κυλάει ήδη από τα μάτια!

5. Θα φτιάξουμε την 100η για φέτος βασιλόπιτα με τον ίδιο ενθουσιασμό. Σε άλλα σπίτια ψήνουν μπισκότα, σε άλλα κουλουράκια, αλλού φτιάχνουν κέικ και αλλού σοκολατάκια. Στο δικό μας κουκλόσπιτο θα φτιάξουμε όπως και τις προηγούμενες 365 ημέρες βασιλόπιτα και ακόμα μία βασιλόπιτα. Τουλάχιστον στη γιορτή θα βάλουμε και φλουρί και μην σου πω και κεράκι θα σβήσω για να κάνω την ευχή που πρέπει: “Το 2019 να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω και να αρρωστήσουμε λίγο λιγότερο”.



6. Το δέντρο μας δεν θα είναι ποτέ τέλειο. Τουλάχιστον όχι στα επόμενα 5 με 10 χρόνια. Θα έχει διαρκώς πεσμένες μπάλες, καμία συμμετρία, εξωφρενικά πολλές ροζ μπάλες αλλά θα είναι το καλύτερο δέντρο στον κόσμο, γιατί το στόλισαν (και το ξεστόλισαν εκατοντάδες φορές) τα πιο μαγικά χέρια στον κόσμο.

7. Δεν θα κάνω κανονίσω το πιο χλιδάτο ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Είναι άλλωστε πιθανό να υπάρξει ίωση με 40 πυρετό στο σπίτι ή να έχουμε την πιο μεγάλη γκρίνια της χρονιάς ή απλά η μικρή ταραξίας να βγάζει ένα ακόμα δοντάκι! Θα περάσουμε όμως τέλεια, γιατί έχουμε μάθει στα δύσκολα και γιατί είμαστε όλοι μαζί, μωρά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες και τις φετινές γιορτές.

8. Δεν θα κοιμηθώ: Και ποιος τον χρειάζεται τον ύπνο ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Γιατί καλύτερα ήταν τα εργένικα ξενύχτια μέχρι τα ξημερώματα από τα ξενύχτια μπορστά στο τζάκι με τα μωρά να περιμένουμε μαζί τον Άγιο Βασίλη; Και τι τον θέλουμε τον ύπνο, ειδικά μετά από τέσσερα χρόνια αϋπνίας, παύει να σου λείπει- λέμε τώρα!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές να έχουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved