Προς όλους τους συμβουλάτορες: Εγώ ξέρω καλύτερα πώς να μεγαλώσω σωστά το παιδί μου!

Αν είστε ήδη μανούλες, τότε σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές τις συμβουλές των φίλων, των γνωστών και φυσικά, των μελών της οικογένειάς σας αναφορικά με το πώς πρέπει να μεγαλώνετε το παιδί σας.

Μία Μαμά
Προς όλους τους συμβουλάτορες: Εγώ ξέρω καλύτερα πώς να μεγαλώσω σωστά το παιδί μου!

«Μην του φοράς αυτό», «Δεν κάνει να το ταΐζεις έτσι», «Μήπως να το πας σε κάποιον ειδικό;», «Χαλάρωσε λιγάκι…».

Οι… συμβουλάτορες που σας περιτριγυρίζουν είναι πολλοί και το χειρότερο είναι πως έχουν πολλά να πουν. Εκείνο, όμως, που δεν γνωρίζουν είναι πως εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους πώς πρέπει να μεγαλώνετε και να φροντίζετε τα παιδιά σας. Μια απελπισμένη μανούλα, λοιπόν, που όπως φαίνεται έφτασε στα όριά της εξαιτίας των καλοπροαίρετων -πάντα- συμβουλών των οικείων της, αποφάσισε να γράψει μια ανοιχτή επιστολή και να τη δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο.

Εμείς τη διαβάσαμε και νιώσαμε ότι μας εκφράζει πλήρως, για αυτό και αποφασίσαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Αν, λοιπόν, έχετε κουραστεί και εσείς από τους «έξυπνους» συμβουλάτορες, αξίζει να ρίξετε «μια ματιά» σε όλα όσα έγραψε η Lauren Ramirez!

Η ανοιχτή επιστολή μιας αγανακτισμένης μαμάς:

«Αγαπητή θεία που κρίνεις τα πάντα,

Αν μπορούσα να ξεπεράσω τους φόβους μου και να σε αντιμετωπίσω, θα σου έλεγα πολλά την ώρα που άκουγα τις “συμβουλές” σου, τις “συμβουλές” εκείνες τις οποίες δεν σου ζήτησα. Θα σου έλεγα πως η μητρότητα μου έχει χαρίσει πολλές υπέροχες στιγμές και νέα βιώματα: Είδα το μωρό μου να χαμογελάει για πρώτη φορά και να εξερευνά τον κόσμο γύρω του…

Πρόσφατα σου αποκάλυψα πως το μωρό μου άρχισε να τρώει κάποιες καινούριες στερεές τροφές. Στην ηλικία των οκτώ μηνών έχει λίγες μόνο γευστικές απολαύσεις. Στην τελευταία μας συνάντηση, λοιπόν, σου ζήτησα να κρατήσεις για λίγο την κόρη μου για να πάω στην τουαλέτα. Όταν επέστρεψα, σε είδα να δίνεις στο μωρό μου πουρέ.

Έγινα “έξω φρενών” και άρπαξα την κόρη μου από τα χέρια σου. “Τι έπαθες; Της έδωσα απλώς λίγο πουρέ…”, μου είπες με ειρωνεία.

Έκατσα στην καρέκλα μου, γνωρίζοντας ότι θα σκεφτόσουν πως είμαι μια από εκείνες τις “περίεργες” μαμάδες, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω πως εσύ ήσουν εκείνη που αποφάσισε να κάνει ό,τι θέλει με το παιδί μου. Ξέρεις καλά σε τι βαθμό μπορούν να επηρεάσουν το στομάχι ενός παιδιού οι νέες τροφές και σίγουρα θυμάσαι πως όταν πήγα στην τουαλέτα, σε παρακάλεσα να μην της δώσεις κάτι να φάει!

Ξέρεις τι σκέφτηκα όταν σε είδα να το κάνεις; Πώς εκτός από πατάτες, της δίνεις κρέμα γάλακτος, βούτυρο, αλάτι.. διότι όλα αυτά περιείχε ο πούρες πάνω στο τραπέζι! Και το μωρό μου δεν έχει δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω στους οκτώ μήνες ζωής του.

Νιώθω εκνευρισμένη και μπερδεμένη διότι οι άνθρωποι γύρω μου προσπαθούν να ελέγχουν τις ικανότητές μου ως μανούλα, απλώς επειδή έχουν υπάρξει και εκείνοι στη θέση μου… μόνο και μόνο επειδή έχουν παιδιά. Θέλουν να με κάνουν να αισθανθώ αμφιβολίες για τον εαυτό μου. Θέλουν να αμφισβητήσω όσα κάνω.

Δεν περίμενα ποτέ ότι άτομα από την οικογένειά μου θα μπορούσαν να με κάνουν να αισθανθώ έτσι… Όλα αυτά τα άτομα θα τα παρακαλούσα να επιτρέψουν σε έμενα να αποφασίζω τι είναι καλό για το παιδί μου. Αφήστε εμένα -και μόνο εμένα- να έχω άποψη για το τι θα φάει η κόρη μου. Δεν με ενδιαφέρει αν έχετε περισσότερη εμπειρία, εκείνο που θέλω είναι να σταματήσετε να με υποτιμάτε μέσα από τις «συμβουλές» σας. Μην με κάνετε να αισθάνομαι “τρελή” επειδή νοιάζομαι για την ασφάλεια του παιδιού μου και κυρίως, μην δίνετε στο παιδί μου να φάει κάτι το οποίο σας ξεκαθάρισα πως δεν πρέπει να του δώσετε!

Αυτή είναι μια ανοιχτή επιστολή σε όλους εσάς που ξέρετε τα πάντα. Αρκετά… Εγώ ξέρω καλύτερα τι χρειάζεται το παιδί μου!».

Διαβάστε επίσης:
Κοιμήσου εσύ… εγώ θα σου ψιθυρίζω πως…

«Μαμά... Να είσαι εκεί όταν αγαπά η κόρη σου, να είσαι εκεί όταν πονά και όταν αποτυγχάνει»

Οι πέντε τύποι μαμάδων που δεν αντέχουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved