Κοιμήσου εσύ… εγώ θα σου ψιθυρίζω πως…

Το συγκινητικό γράμμα μίας μαμάς στην κόρη της

Μία Μαμά
Κοιμήσου εσύ… εγώ θα σου ψιθυρίζω πως…

Κορούλα μου,

Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, όλοι μου έλεγαν πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί. Δεν διαφωνώ. Είσαι η μοναδική μου κόρη και ήθελα να τα κάνω όλα σωστά.

Από τη στιγμή που έμαθα ότι θα ερχόσουν στον κόσμο, λοιπόν, άρχισα να σου ψιθυρίζω πράγματα που ήξερα ότι τότε δεν θα καταλάβαινες, αλλά τώρα θα κατανοήσεις απόλυτα. Σου μιλούσα διότι ήθελα να ξέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο. Γιατί ήθελα να μάθεις να πιστεύεις στον εαυτό σου.
Όταν ήμουν έγκυος, ο μπαμπάς σου και εγώ μόλις είχαμε παντρευτεί και ζούσαμε στο εξωτερικό, και εγώ ένιωθα ότι ήμουν χαμένη ανάμεσα σε ξένους. Σε θαύμαζα ενώ βρισκόσουν στην κοιλιά μου και σου ψιθύριζα: «Είσαι δυνατή». Ήθελα από την αρχή να ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις όλα όσα θέλεις και να βασίζεσαι στις δυνάμεις σου.

Την πρώτη φορά που στάθηκες στα πόδια σου, που περπάτησες και κάθε φορά που έκανες κάτι καινούργιο σου έλεγα: «Ναι, κοριτσάκι μου!». Θέλω να το θυμάσαι αυτό, γιατί στην ενήλικη ζωή σου θα ακούσεις πολλά «όχι». Η οικογένειά μας όμως θα σε εμψυχώνει και θα σου δίνει κουράγιο και θάρρος για να κάνεις όλα όσα ονειρεύεσαι.
Στον παιδικό σταθμό, άρχισες να καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Έμαθες ότι το να κάνεις και να διατηρείς φιλίες δεν είναι εύκολο. Αρκετές μέρες γυρνούσες σπίτι και έκλαιγες. Και εγώ σε κρατούσα στην αγκαλιά μου και σου ψιθύριζα: «Πάρε μία βαθιά ανάσα». Ποτέ δεν σου είπα να σταματήσεις να κλαις και ποτέ δεν θα το κάνω, γιατί είναι αποδεκτό να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Καταλάβαινα ότι σε σόκαρε ο ανταγωνισμός με τις συμμαθήτριές σου και τα πειράγματά τους. Παρόλα αυτά, σου είπα να τις αγνοήσεις και να συνεχίσεις να είσαι ευγενική. Να μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώθεις άσχημα.

Ποτέ δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να αγαπήσω κάποιον τόσο πολύ, μέχρι να έρθεις στον κόσμο. Όταν ήσουν μωράκι σου έλεγα διαρκώς πόσο σε αγαπώ. Και ακόμα συνεχίζω να στο λέω και να σου εκφράζω την αγάπη μου, όσο περισσότερο μπορώ. Σου λέω ότι σε αγαπάω πριν πας στο σχολείο, όταν γυρίζεις στο σπίτι, πριν κοιμηθείς… Στο λέω ακόμα και όταν δεν σε έχω κοντά μου…

Τα επόμενα χρόνια της ζωής σου, καθώς μπαίνεις στην εφηβεία, αυτά που σου ψιθυρίζω μπορεί να νιώθεις ότι σε ντροπιάζουν. Είναι τα χρόνια που να περνάς χρόνο με τη μαμά σου, δεν είναι πολύ «κουλ». Αλλά εγώ θα συνεχίσω να σου ψιθυρίζω μέχρι να μην μπορώ πια, γιατί ξέρω ότι ακόμα και αν δεν θέλεις να ακούς κάποια πράγματα, πρέπει να στα λέω.

Θα σε αγαπώ πάντα,

Η μαμά σου

πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης

«Μαμά... Να είσαι εκεί όταν αγαπά η κόρη σου, να είσαι εκεί όταν πονά και όταν αποτυγχάνει»

«Για τα παιδιά μου»: Το γράμμα μιας μαμάς στη 12χρονη κόρη της Ελένη και τον 3 ετών γιο της Λουκά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved