Καταστρέφεται η αθωότητα των παιδιών μου και το σιχαίνομαι

Τις προάλλες, όπως καθόμασταν στον καναπέ του σπιτιού μας, η όχι και τόσο μικρή μου κόρη ήρθε να με ρωτήσει εάν μπορούμε να μιλήσουμε κάπου οι δυο μας.

Μία Μαμά
Καταστρέφεται η αθωότητα των παιδιών μου και το σιχαίνομαι

Της πήρε λίγο χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς ήθελε να μου πει αλλά τελικά τα κατάφερε. Και άρχισε να κλαίει…
Κάποιος της έστειλε ένα περίεργο email, μου είπε. Κι όπως κάθε υπεύθυνος γονέας, έτσι κι εγώ, της ζήτησα να το δούμε μαζί.

Ανοίγοντας τα email της είδαμε μια φωτογραφία ενός ανδρικού μορίου μαζί με μια πρόσκληση για κάποιο online dating website. Αυτή η εικόνα με αιφνιδίασε, όσο αιφνιδίασε και την κόρη μου. Και εγώ έχω και εμπειρία πάνω σε αυτό.

Έπρεπε λοιπόν, κάπως να της εξηγήσω πως μπορεί κάτι τέτοιο να εμφανιστεί στα email της. Έπρεπε να σιγουρευτώ πως δεν έμπαινε σε κάποιο porn site, κατά λάθος. Μάλλον ήταν κάτι που το φίλτρο των mail, δεν κατάφερε να πάει στα spam. Όμως εκείνη συνέχισε να κλαίει κι εγώ έπρεπε να της εξηγήσω.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σου πω πως στο σπίτι μας μιλάμε ανοιχτά για το σεξ. Τα παιδιά μας τις περισσότερες φορές δεν θέλουν να μιλάμε για αυτό, όμως ξέρουν πως είναι κάτι επόμενο και φυσικό. Είναι μέρος της ζωής που θα κάνουν αργότερα.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν τρομακτικό επειδή είχε σχέση με το σεξ. Ήταν επειδή δεν το περίμενε ποτέ κανένας. Εισέβαλλε στον προσωπικό της χώρο. Όπως και στον δικό μου.

Ήλπιζα να μην γινόταν ποτέ αυτό. Ήλπιζα σε έναν κόσμο που δεν θα χρειαζόταν να εξηγούμε στα παιδιά μας για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την παιδική πορνογραφία και τους λόγους που πρέπει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια. Ήλπιζα να μπορούν για λίγο ακόμη να απολαύσουν την παιδικότητα και την αθωότητα των χρόνων του. Μέχρι τουλάχιστον, να είναι έτοιμα να την αφήσουν πίσω τους.

Αλλά δεν μπορώ. Ούτε εγώ, αλλά ούτε κι εσύ. Πρέπει απλώς να μάθουμε να ενημερώνουμε και να εξηγούμε στα παιδιά μας πως ο κόσμος του διαδικτύου είναι οριακά πιο επικίνδυνος από τον έξω κόσμο. Φαντάζομαι όμως, πως συμφωνούμε όλοι στο ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας να ξέρουν, παρά να τα αφήσουμε μπερδεμένα στη μικρή τους φούσκα μέχρι να συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που είμαι διατεθειμένη να πάρω την αθωότητα των παιδιών μου σε μικρή ηλικία. Το να είναι ασφαλή, ό,τι και να γίνει. Απλώς το σιχαίνομαι. Μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο θα ήθελα και δεν τους αξίζει. Δεν τους αξίζει να λαμβάνουν τέτοια emails.

Αλλά πρέπει να το κάνουμε γιατί έτσι είναι ο κόσμος στον οποίο τα μεγαλώνουμε. Απλώς παράλληλα, τον σιχαίνομαι.

πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης:

Deep Web: Τι συμβαίνει στον σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών

Google και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved