Έξι πράξεις που δείχνουν στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε

Αυτή η λίστα έγινε με τη βοήθεια των παιδιών μου. Ζήτησα να μου πουν με ποιες από τις πράξεις μου, αισθάνονταν την αγάπη μου.

Έξι πράξεις που δείχνουν στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε

«Οι αγκαλιές και τα φιλιά πριν από τον ύπνο», ήταν η αυθόρμητη απάντησή τους. Αλλά και η προσοχή μου όταν τη διεκδικούσαν, η διάθεσή μου να τους βοηθήσω, ακόμα και ότι σταμάτησα να λέω συνεχώς «όχι».

Σκέφτηκα λοιπόν ότι ίσως κάποιοι γονείς θα ήθελαν να γνωρίζουν με ποιες απλές πράξεις τους, τα παιδιά τους θα νοιώσουν ότι τα αγαπάνε. Έτσι, τις κατέγραψα και σας τις παρουσιάζω:

1Αγκαλιάστε και φιλήστε τα λίγο πριν κοιμηθούν

Μπορεί να ακολουθείτε κάποιο «τελετουργικό» μπορεί και όχι . Όμως ένα μόνο φιλί για καληνύχτα δεν είναι ποτέ αρκετό. Μιλήστε μαζί τους, αγκαλιάστε τα, αστειευτείτε, ζητήστε να σας πουν πώς πέρασαν τη μέρα τους. Τα παιδιά θέλουν να ξέρουν ότι έχουν την προσοχή σας και ότι τα ακούτε πραγματικά.

2.Βοηθήστε τα παιδιά να καθαρίσουν το δωμάτιό τους όταν είναι πολύ βρώμικο

Ναι, θα πρέπει να μάθουν να καθαρίζουν τον χώρο τους, αλλά μερικές φορές, η δική σας συμβολή , χωρίς όμως φωνές και γκρίνια, θα τα κάνουν να αισθανθούν πολύ καλύτερα.

3.Αγοράστε μια φορά την εβδομάδα μια μικρή λιχουδιά γυρνώντας από τη δουλειά ή από το σούπερ μάρκετ και κάντε τους έκπληξη

Είναι ωραίο να ξέρουν ότι τα σκέφτεστε παρά το φορτωμένο καθημερινό σας πρόγραμμα.

4.Μην ξεχνάτε να λέτε «ναι»

Βάλτε στην άκρη τη δουλειά σας για μια στιγμή και πείτε ναι, την επόμενη φορά που σας ζητήσουν να κάνετε κάτι μαζί.

5. Ζητήστε να σας βοηθήσουν σε κάτι

Τα παιδιά θέλουν να νοιώθουν σημαντικά και κυρίως ότι μπορούν να προσφέρουν παρά το νεαρό της ηλικίας τους .

6. Ζητήστε να σας πουν ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της ημέρας τους

Η ώρα του φαγητού είναι σημαντική στιγμή για την οικογένεια. Μπορούμε να πούμε τα νέα της ημέρας, τυχόν απρόοπτα που συνέβησαν, ή τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Ακόμα και οι καυγάδες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αρκεί να μην αφήνουμε το θυμό να κυριαρχήσει.Οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους με διαφορετικούς τρόπους , όμως όλοι έχουν την ανάγκη ν΄ακούνε τη λέξη «Σ’ αγαπώ.»

M.X.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved