«Μαμά, μου λείπεις»

Γνώριζα ότι πλησιάζει η Ημέρα της Μητέρας. Είμαι μαμά κι εγώ, φυσικά και ήξερα. Η μητρότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής μου και πιστεύω ότι είναι πραγματικά όμορφο να υπάρχει μια μέρα μόνο για μένα (για όλες τις μαμάδες). 

Μία Μαμά
«Μαμά, μου λείπεις»

Όταν άρχισα να δέχομαι στο Facebook τον καταιγισμό φωτογραφιών για την Ημέρα της Μητέρας, ένοιωσα σαν να με χτύπησε ένα τεράστιο κύμα και να με έσυρε προς τα κάτω σε μέρη που θέλουμε να ξεχάσουμε. Φωτογραφίες όμορφων μητέρων, εμφανίζονταν καθημερινά, η μία μετά την άλλη, στα προσωπικά μου social media, και ειλικρινά μου άρεσε να τις βλέπω. Αλλά και όχι.

Όταν είδα τη φωτογραφία σου με τη μαμά σου και με το παιδί σου, σχεδόν τα έχασα. Ένοιωσα θλίψη. Η θλίψη είναι ένα πολύ "πονηρό" συναίσθημα...

Ξαφνικά με κυρίευσε η θλίψη και αισθάνθηκα ότι θα εκραγώ από τον πόνο. Δάκρυα άρχισαν να τρέχουν στο πρόσωπό μου και "έπιασα" τον εαυτό μου να λέει: "Μαμά, μου λείπεις".

hugging

Δεν θέλω να αισθάνεσαι ένοχη για τη θλίψη μου.Καθόλου. Ζω μια ευτυχισμένη ζωή και όταν σκέφτομαι τη μαμά μου, που έχει φύγει, χαμογελώ και ανασύρω στιγμές που ζήσαμε μαζί. Είχα την τύχη και την ευλογία να έχω μια καταπληκτική μαμά. Έφυγε όμως νωρίς...

Υπάρχει όμως ένα πράγμα που θα ήθελα να σας πω. Ως μια γυναίκα που έχασε τη μητέρα της πριν προλάβει να της πει αντίο, αλλά και ως μια μαμά, που τα παιδιά της δεν συνάντησαν ποτέ την υπέροχη γιαγιά τους, σας λέω ότι πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την Ημέρα της Μητέρας.

Μην πάρετε την τελευταία στιγμή μια απλή κάρτα μόνο και μόνο για να της την προσφέρετε. Βρείτε εκείνο το κάτι, το μοναδικό, που θα δείχνει πόσο ξεχωριστή είναι για σας. Κι αν πιστεύετε ότι δεν είναι αρκετό, μην διστάσετε να της το εκφράσετε με κάθε τρόπο.

Αφιερώστε της χρόνο. Ο χρόνος είναι ένα πράγμα που πάντα λείπει στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας, αλλά όταν φύγει, δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε πίσω το χρόνο.

mother

Βρείτε λοιπόν χρόνο για να περάσετε με τη μαμά σας.Οι στιγμές αυτές θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη της καρδιάς σας.

Να την αγαπάτε όπως τη φίλη σας. Αναγνωρίστε τη βοήθεια που σας παρέχει. Αναγνωρίστε το εκπληκτικό πρότυπο που είναι για τα παιδιά σας. Ακόμη και αν δεν κάνει τα πράγματα όπως εσείς τα κάνετε ή θα θέλατε, μην αγνοείτε την παρουσία της. Είναι παρούσα και επηρεάζει με το δικό της τρόπο τη ζωή σας αλλά και των παιδιών σας.

Αγκαλιάστε τη μαμά σας, μυρίστε τη μυρωδιά της. Όποιες και αν είναι οι ιδιορρυθμίες της, ανεξάρτητα από τις διαφορές σας, δεν έχει σημασία. Ζήστε τη στιγμή και απολαύστε την.

Θα ήθελα η μαμά μου να είχε γνωρίσει τις κόρες μου...

Όταν βλέπω τις φωτογραφίες με τις μαμάδες σας, χαίρομαι. Χαίρομαι για σένα,-για κάθε μία ξεχωριστά- που είσαι ευλογημένη να την έχεις ακόμα στη ζωή σου.

Χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας.

Πηγή: www.briegowen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved