Πώς τα Pokemon άλλαξαν τη ζωή αυτού του παιδιού με αυτισμό

Από τις 6 Ιουλίου που έκανε την εμφάνισή του το παιχνίδι Pokémon Go έχει προκαλέσει, αυτοκινητιστικά ατυχήματα, κίνηση στο Central Park της Νέας Υόρκης και έναν θάνατο.

Μία Μαμά
Πώς τα Pokemon άλλαξαν τη ζωή αυτού του παιδιού με αυτισμό

Εκτός από αυτά όμως, η εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, επίσης βοήθησε τον Ralphie Koppelman, ένα 6χρονο αγόρι με αυτισμό να έρθει σε επαφή και να παίξει με άλλα παιδιά για πρώτη φορά στη ζωή του.

Σε ένα post στο Facebook στις 12 Ιουλίου, μία μαμά από τη Νέα Υόρκη, η Lenore Koppelman ανέφερε λεπτομερώς τι συνέβη τη νύχτα που σύστησε στο γιο της αυτό το διαδραστικό παιχνίδι.

pokemon with ralph duck 806ae162 bb53 4db6 bf02 68431dfb7f93

«Από τη στιγμή που έπιασε το πρώτο του Pokemon κοντά στο φούρνο της γειτονιάς, τον κατέκτησε ενθουσιασμός. ΤΟ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ άρχισε να κοινωνικοποιείται. Να μιλά σε ανθρώπους. Να συμμετέχει ρεαλιστικά σε συνομιλίες... με αγνώστους. Να τους κοιτάζει και μάλιστα πολλές φορές μέσα στα μάτια. Να γελά μαζί τους και να μοιράζονται κάτι κοινό. Αυτό ήταν εκπληκτικό.

Βγήκε έξω και άρχισε να πιάνει περισσότερα. Ένα μικρό αγόρι τον είδε και άρχισε να αναγνωρίζει τι κάνει. Αμέσως είχαν κάτι κοινό. Ρώτησε τον γιο μου αν είχε πιάσει Pokemon και πόσα. Απάντησε απλά "Pokemon" και άρχισε να πηδά από ενθουσιασμό πάνω-κάτω, χτυπώντας τα χέρια του. Το άλλο αγόρι, του έδειξε πόσα είχε "πιάσει" εκείνο (πάνω από 100) και ο Ralph αναφώνησε "WOWWWW" και "κόλλησαν πέντε". Παραλίγο να κλάψω.

ralhpie lenore 513a344f a566 4636 ba8c 96a65245c8b8

Τότε είδε το δεύτερο Pokemon, να κάθεται στο πρώτο σκαλί της Jenny Lando. Το έπιασε και αυτό και άρχισε ξανά να πηδά από χαρά πάνω κάτω. Έπειτα η Jenny βγήκε έξω και άρχισε να μιλά μαζί της. Τότε του είπε ότι υπάρχουν πολλά Pokemon στην παιδική χαρά. Με παρακαλούσε να πάμε. Ποτέ δεν θέλει να πάμε στην παιδική χαρά τη νύχτα, εξαιτίας της διαφορετικής ρουτίνας του. Δεν του αρέσει να αλλάζει αυτά που κάνει αλλά απόψε ήταν χαρούμενος που θα αλλάζαμε τα πράγματα. Και τότε, μόλις φτάσαμε εκεί, τα άλλα παιδιά έτρεξαν προς το μέρος του για να ψάξουν όλοι μαζί να βρουν Pokemon. Άρχισε να αντιδρά με τα άλλα παιδιά. Θεέ μου! Δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Τότε θέλησε να πάμε να βρούμε περισσότερα και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε την 30η Λεωφόρο.

Ακόμη και οι ενήλικες κυνηγούσαν Pokemon, εντελώς άγνωστοι άνθρωποι που του έδιναν συμβουλές όπως "να είναι ένα εκεί ακριβώς σε εκείνη τη γωνία φίλε μου. Πήγαινε πιάστο" και έτρεχε όλο χαρά να το βρει. Σήκωνε μέχρι και το κεφάλι του, τους κοιτούσε και έλεγε "Ευχαριστώ" και έτρεχε!

ralph playing pokemon go 62f7c5e9 71d0 4866 852a 042603ff3eaf

Σε ευχαριστώ Ren Allen που μου συνέστησες αυτό το παιχνίδι. Είχες δίκιο. Και σε ευχαριστώ Nintendo. Το όνειρο μιας μαμάς με αυτιστικό παιδί. Σας αγαπώ».

Η ιστορία του Ralphie’s- η οποία κοινοποιήθηκε στη σελίδα στο Facebook Love What Matters, έκτοτε έγινε viral, με 19,000 likes και πάνω από 6,400 shares.

pokemon go

Τα περισσότερα σχόλια που μάζεψε το συγκεκριμένο post είναι από γονείς που έχουν παιδιά με παρόμοιες ιστορίες ενώ τρεις άνθρωποι με αγοραφοβία ανέφεραν ότι το Pokemon Go τους βοήθησε να βγουν έξω από το σπίτι τους για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved