45χρονη γέννησε κοριτσάκι με ωάριο που είχε καταψυχθεί 18 χρόνια πριν!

Υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις, ελπιδοφόρες. Όπως η περίπτωση της γυναίκας από τη Σανγκάη, η οποία μετά από τρεις αποτυχημένες εξωσωματικές προσπάθειες και διάφορα γυναικολογικά προβλήματα, τελικά κατάφερε να αποκτήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Μία Μαμά
45χρονη γέννησε κοριτσάκι με ωάριο που είχε καταψυχθεί 18 χρόνια πριν!

Όπως ανακοίνωσε το μαιευτήριο της Σανγκάης, η 45χρονη γυναίκα γέννησε με έμβρυα που εμφυτεύτηκαν στη μήτρα της τον περασμένο Νοέμβριο. Οι προσπάθειες για να μείνει έγκυος είχαν ξεκινήσει από το 1998 όταν της ανακοινώθηκε ότι είχε φραγμένες σάλπιγγες. Μετά από τρεις αποτυχημένες εξωσωματικές, μία με κανονικό ωράριο και δύο με ωράρια που είχαν καταψυχθεί, η γυναίκα αποφάσισε να σταματήσει και να προσπαθήσει ξανά αργότερα. Ωστόσο φρόντισε να καταψύξει ωάρια που είχαν γονιμοποιηθεί.

Όταν στις αρχές του 2015 πήγε στο μαιευτήριο για να προσπαθήσει ξανά, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έπασχε από υδροσάλπιγγα και από λεπτό ενδομήτριο. Τότε αποφασίστηκε ότι έπρεπε να γίνει χειρουργική επέμβαση και να εμφυτευτεί το έμβρυο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Σαγκάης το 2013, η διάρκεια αποθήκευσης για τα κατεψυγμένα ωάρια είναι τα πέντε χρόνια.

«Στην πραγματικότητα, εμείς θα συνεχίσουμε την αποθήκευση εμβρύων για όσο διάστημα οι ασθενείς μας το ζητούν», δήλωσε ο υπεύθυνος του νοσοκομείου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved