Ο απόλυτος οδηγός για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων των διδύμων σας!

Κάθε παιδάκι περιμένει με ανυπομονησία το πάρτυ των γενεθλίων του, αλλά τα διδυμάκια (ή τριδυμάκια ή ακόμη περισσότερα) έχουν έξτρα πλάκα γιατί το συζητούν και μεταξύ τους! Αυτός ο οδηγός για παιδικό πάρτυ θα σας λύσει τα χέρια!

Ο απόλυτος οδηγός για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων των διδύμων σας!

Μετά από τέσσερα χρόνια προσωπικής εμπειρίας, και με αφορμή τη σημερινή ημέρα που γινόμαστε 4, καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για πάρτυ διδύμων, με όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να ξενοιάσετε από νωρίς, παρά τον έξτρα κόπο και τα έξτρα έξοδα που απαιτούνται! Οργανωθείτε εγκαίρως για να μη σας ξεφύγει τίποτα.

Από την Εβελίνα Σαρρή

Ξεκινήστε με το απλό:

1. Ποιος, τι, πότε και πού.
Βρείτε την ημερομηνία που σας βολεύει και κλείστε τον χώρο που θέλετε. Καλό θα είναι να αρχίσετε τις κινήσεις σας τουλάχιστον 1.5 μήνα νωρίτερα για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή, τουλάχιστον αν σκοπεύετε να τα οργανώσετε όλα μόνη σας.

2. Θέμα. Σκεφτείτε αν το πάρτυ σας θα έχει θέμα ή όχι. Αν ναι, μπορείτε στο θέμα να εντάξετε το δημιουργικό των προσκλήσεων, των πιάτων/ποτηριών κτλ, του στολισμού στο σπίτι ή στο χώρο και φυσικά στην τούρτα. Υπάρχουν πολλά θέματα για δίδυμα που μπορείτε να σκεφτείτε (Tom & Jerry, Elsa & Anna, Peter Pan& Tinkerbell ή κια άλλα εκτός κινουμένων σχεδίων και θα σας βοηθήσει πολύ να καταλήξετε σε κάτι που υπάρχει και κυκλοφορεί έτσι κι αλλιώς στην αγορά).


3. Προσκλήσεις. Αυτό μπορεί και να αποτελέσει μπέρδεμα. Καταγράψτε τους φίλους του κάθε παιδιού, δείτε ποιους μπορεί να έχουν κοινούς και πώς θα γράψετε την κάθε μία, ανάλογα με το ποιος καλεί ποιον/ποιους.
Και προσέξτε: Οπως εσείς θέλετε να ξεχωρίζουν τα παιδιά σας, αν καλείτε άλλα δίδυμα, μην παραβλέψετε να στείλετε διαφορετική πρόσκληση σε κάθε αδελφάκι από τα δύο. Στείλτε την κάθε πρόσκληση περίπου 10 μέρες νωρίτερα και μην ξεχάσετε να εσωκλείσετε ένα νούμερο τηλεφώνου στο οποίο μπορούν οι γονείς να καλέσουν για να σας ενημερώσουν για την έλευσή τους. Σημειώστε με χαριτωμένο τρόπο ότι θα θέλατε να ξέρετε ποιος θα καταφέρει να έρθει.

4. Προνοήστε για αδελφάκια και γονείς. Στις συνεννοήσεις προσπαθείστε να μάθετε αν θα έρθουν με τα αδέλφια τους (που δεν είναι φίλοι των παιδιών σας) ώστε να μπορέσετε να έχετε party bags και αρκετό φαγητό για όλους...

5. Τούρτα Θα έχετε μία ή δύο τούρτες και με τι στολισμό? Με μια ματιά στο Instagram θα δείτε ότι και θαύματα μπορείτε να κάνετε, και έτοιμα «θαύματα» μπορείτε να βρείτε. Μία οικονομική λύση είναι να κάνετε δύο απλές τούρτες (μία για το κάθε παιδάκι) και να κολλήσετε από πάνω φιλμ ζαχαρόπαστας με την εικόνα που το καθένα θέλει να έχει στη δική του. Στοιχίζει λίγο, σε σχέση με τις υπερπαραγωγές που θα βρείτε ότι κυκλοφορούν, και το κάθε παιδάκι σβήνει τα δικά του κεράκια στη δική του τούρτα. Αν πάντως καταλήξετε στη μία τούρτα, να θυμάστε ότι κάθε παιδάκι αξίζει να ακούσει όλο το τραγούδι αφιερωμένο σ' αυτό από την αρχή ως το τέλος και να σβήσει μόνοτου τα ολοδικά του κεράκια.

Circus birthday party for twins via Kara's Party Ideas KarasPartyIdeas.com Decor, supplies, favors, food, cake, cupcakes, etc! (15)

6. Ανιματέρ. Πιθανόν να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός κλόουν, μίας πριγκίπισας, ενός ζογκλέρ, ενός ξωτικού, κάποιου τρίτου που θα κρατήσει απασχολημένα τα παιδάκια με έξτρα δραστηριότητες. Στολές, μακιγιάζ, χειροτεχνίες, μαγειρική για μικρούς/μικρές σεφ, παζλ, επιτραπέζια είναι μερικές ιδέες για να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα.

7. Παιχνίδια/Νικητές. Αν παίξετε ομαδικά παιχνίδια όπως οι μουσικές καρέκλες, φροντίστε να κάνετε όλα τα παιδάκια νικητές. Για παράδειγμα μπορείτε να δίνετε ένα μικρό γλυκάκι ή παιχνιδάκι σε αυτόν που βγαίνει κάθε φορά. Έτσι όλοι κερδίζουν. Το κυνήγι θησαυρού, η παντομίμα, τα αγλαματάκια ακούνητα και «ο Σάιμον λέει» είναι μερικές ιδέες για ομαδικό πνεύμα.




8. Φαγητό. Κρατείστε το φαγητό απλό. Σκεφτείτε να μπορούν τα παιδιά να τρώνε γρήγορα, με τα χεράκια, εύκολα και υγιεινά. Στα ποτηράκια, μπορείτε είτε επί τόπου είτε από πριν να γράφετε με ένα μαρκαδόρο το όνομα κάθε παιδιού για να μην έχετε τσακωμούς χωρίς λόγο...

9. Δώρα για τα παιδιά σας. Σκεφτείτε αν θέλετε για τα παιδιά σας ένα ή δύο δώρα. Πιθανόν να σας ρωτήσουν κάποιοι γονεις εκ των προτέρων, οπότε ας είστε έτοιμοι για την απάντηση. Καλό θα είναι να ξέρετε και τι σημαίνει οικονομικά αυτόπου ζητάτε. Δώστε μερικές απαντήσεις για τις οποίες έχετε γνώση πόσο κοστίζουν, για να μην βάζετε σε κόπο και έξοδα όσους ευγενικούς φρόντισαν να σας ρωτήσουν τι θέλετε για τα παιδιά σας. Προσοχή: Θυμηθείτε να προετοιμάσετε τα παιδάκια σας για την περίπτωση που είτε μπορεί να μην τους αρέσουν τα δώρα τους, είτε να τα έχουν, είτε να τα αποκτήσουν εκείνη τη μέρα δύο φορές... Φροντίστε να τους πείτε να ευχαριστήσουν ευγενικά και κάντε τους να καταλάβουν πως ό,τι δε μας αρέσει το αλλάζουμε χωρίς στεναχώριες.

10. Δωροσακούλες. Κρατήστε τις δωροσακούλες μακριά από τα χέρια των μικρών (και το οπτικό τους πεδίο) μέχρι το τέλος του πάρτυ. Αν τις δούν θα θέλουν να τις ανοίξουν. Ετοιμάστε έξτρα για αδελφάκια που δεν περιμένατε να έρθουν - σίγουρα θα εμφανιστούν κάποια. Οταν σκέφτεστε με τι θα τις γεμίσετε, δώστε σημασία στην πρωτοτυπία και όχι στο κόστος. Αγοράστε μικρά οικονομικά δωράκια, μαρκαδοράκια, μπλοκ ζωγραφικής, γλυκάκια, αυτοκολλητάκια ή μινιατούρες και γεμίστε τις. Να θυμάστε ότι μπορείτε να ψωνίσετε μικρά πραγματάκια σε μεγάλη ποσότητα, ηλεκτρονικά.

Εξτρα οδηγίες:

*Μην ξεχάσετε να φροντίσετε για το βίντεο και τις φωτογραφίες των παιδιών, είτε αυτό σημαίνει επαγγελματικά -σε φωτογράφο- είτε αγγαρεύοντας κάποιον συγγενή. Στη δεύτερη περίπτωση μην το κάνετε την τελευταία στιγμή και απροειδοποίητα.

*Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, και αν δείτε ότι κάποιοι γονείς άφησαν τα παιδάκια τους στα χέρια σας, φροντίστε να έχετε εκ των προτέρων γνώση των τηλεφωνικών αριθμών στους οποίους μπορείτε να τους βρείτε!

*Αν σας μείνουν πολλά φαγητά, γλυκά, δωροσακούλες, πιατάκια ή οτιδήποτε άλλο, και αν φυσικά θέλετε να κάνετε και την καλή πράξη, πηγαίντε τα σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό. Και εκεί τα παιδάκια έχουν γενέθλια...

Καλή διασκέδαση!

Υ.Γ. Να σας χαίρομαι αγάπες μου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved