Μαμάδες ηρωίδες-Ζουν ανάμεσά μας

Για κάθε παιδί η μητέρα του είναι κάτι σαν υπερ ήρωας. Ο άνθρωπος με τις αστείρευτες δυνάμεις.

Μία Μαμά
Μαμάδες ηρωίδες-Ζουν ανάμεσά μας

Τι πιο φυσικό για ένα παιδί να τρέξει να χωθεί στην αγκαλιά της μαμάς του, να τη φωνάξει τη νύχτα όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί, να ζητήσει τη βοήθειά της για κάθε τι σημαντικό και ασήμαντο, να αποζητήσει το βλέμμα και το χάδι της κάθε φορά που νοιώθει μόνο και φοβισμένο.

Και η μάνα είναι πάντα εκεί. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Στο καλωσόρισμα και στους αποχαιρετισμούς. Ακλόνητος βράχος για να στηρίξει το παιδί της με κάθε τίμημα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας, θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας, ορισμένες αληθινές ιστορίες μαμάδων που πάλεψαν για τα παιδιά τους με αυτοθυσία.

Είμαστε σίγουρες ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες. Άλλωστε οι μαμάδες ηρωίδες δεν είναι κινηματογραφικές ηρωίδες. Ζουν ανάμεσά μας, δίπλα μας, γύρω μας. Ανακαλύψτε τις...

-Έμεινε παράλυτη για να σώσει τα παιδιά της

megamother

Το μητρικό ένστικτο ώθησε τη Τζόι Βέρον να θυσιάσει τον ίδιο της τον εαυτό για να σώσει τα τρία παιδιά της όταν εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και άρχισε τσουλά προς τον γκρεμό.
Για να σταματήσει το αυτοκίνητο και μη μπορώντας να σκεφτεί κάτι χρηστικό, η μητέρα έβαλε το σώμα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί η ίδια κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου ενώ ο πατέρας της κατάφερε να πηδήξει μέσα στο όχημα για να τραβήξει το χειρόφρενο.
Η ίδια έμεινε ανάπηρη ενώ τα παιδιά της κατάφεραν να σωθούν. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, θυμάται την ιστορία της και δε μετανιώνει ούτε λεπτό που έβαλε το κορμί της μπροστά στο αυτοκίνητο για να μειώσει την ταχύτητά του.

-Σκοτώθηκε για να σώσει την κόρη της

a35e02a73e55af6c81d9232cda00b5e0 L


Η μόλις 20 ετών Lauren Heath, θυσίασε τη ζωή της προκειμένου να σώσει την μόλις ενός έτους κόρη της Millie, από βέβαιο θάνατο. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Ρέντινγκ της Αγγλίας. Η νεαρή μητέρα είχε πάει βόλτα με την κόρη της. Ξαφνικά είδε να πλησιάζει ένα φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα και αστραπιαία έσπρωξε το καροτσάκι με το παιδί, βγάζοντας το από την πορεία του οχήματος, λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτυπήσει. Η ίδια δυστυχώς τραυματίστηκε θανάσιμα. Η μικρή Millie, το πρώτο παιδί της Lauren, τραυματίστηκε πολύ ελαφρά.

-Μητέρα έδωσε το ήπαρ για το μικρό της γιο που πάσχει από σπάνια ασθένεια

30dd85127ba652042aed8e93a5a919b4 L


O μικρός Brodie Tigue γεννήθηκε το Μάιο του 2015 με μια ασθένεια του ήπατος που ονομάζεται ατρησία χοληφόρων.
Ο Brodie χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος και η μαμά του ήταν μία συμβατή δότης. Χωρίς δισταγμό, η Traci ήταν έτοιμη να δώσει το ήπαρ για να κρατήσει στη ζωή το γιο της, αλλά οι γιατροί ανησυχούσαν ότι η Τraci δεν θα ήταν σε θέση να φροντίσει τον Brodie μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αλλά η Traci και η υπόλοιπη οικογένεια ήξεραν ότι θα βοηθούσαν όλοι στην αποθεραπεία του μικρού Brodie αλλά και της Traci.
Τον Οκτώβριο του 2015, μετά από 10ωρη χειρουργική επέμβαση όλα πήγαν καλά, αλλά οι γιατροί προειδοποίησαν τη μητέρα, ότι ο Brodie θα ήταν σε βαριά καταστολή και θα φαινόταν να μη ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα.
Καθώς η Traci κρατούσε στην αγκαλιά της το μικρό της γιο, του ψιθύρισε τα παρακάτω λόγια:
“Τα πας πολύ καλά! Είσαι το μικρό μου αντράκι...ο μικρός μας μαχητής. Θα σε κάνουμε καλύτερα.” Τότε ο Brodie άρχισε να συνέρχεται από την καταστολή και να κουνιέται στον ήχο των φωνών των γονιών του. Ο Brοdie τώρα αναρρώνει, και ενώ η οικογένεια γνωρίζει ότι έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, δεν χάνουν την ευκαιρία να πουν στον κόσμο ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση ο καθένας μπορεί να βρει την ψυχική δύναμη για να το αντιμετωπίσει.

-Μία μητέρα ενός παιδιού σύνδρομο Down εξομολογείται

8a534003307a17f8b51597e29fe6ef7d L

Η γνωστή φωτογράφος Sian Davey, από τη Βρετανία, αγαπάει την κόρη της όσο οτιδήποτε άλλο στη ζωή της. Η ίδια θέλοντας να δώσει δύναμη στους γονείς που έχουν παιδιά με το σύνδρομο Down, φωτογράφησε την κόρη της σε διάφορες φάσεις της ζωής της.
«Όταν γεννήθηκε είχα σοκαριστεί, δεν ήταν αυτό που περίμενα...Ονειρεύτηκα πως ήταν σφιχτά τυλιγμένη σε μια κουβέρτα και είχα ξεχάσει τα πάντα για αυτήν... αισθάνθηκα πως ένιωσε την απόρριψη και αυτό μου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πόνο... Έπρεπε να σκάψω βαθιά μέσα στις προκαταλήψεις μου για να λάμψει πάνω τους το φως... ο φόβος διαλύθηκε και είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου... όπως και όλοι οι υπόλοιποι...»

- Η συγκλονιστική ιστορία μίας μητέρας με καρκίνο που γέννησε δίδυμα!

b831c706c3ab17e3a758affe31d3a968 L

Η Σάρα Πιρς, ήταν μόλις 16 εβδομάδων όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι είχε καρκίνο του μαστού. Η μόνη ευκαιρία για να σωθεί ήταν η χημειοθεραπεία καθώς ο καρκίνος ήταν επιθετικός. Το μόνο που τρομοκράτησε την Σάρα, ήταν ότι με αυτού του είδους τη θεραπεία, υπήρχαν πιθανότητες να «χάσει» τα διδυμάκια της.

Παρά τις αντιξοότητες όμως, όχι μόνο γεννήθηκαν αλλά χαίρουν άκρας υγείας! Μάλιστα οι ειδικοί τόνισαν ότι δεν γνώρισαν άλλη γυναίκα που να κυοφορούσε δίδυμα και να έκανε ταυτόχρονα χημειοθεραπεία. Κι όχι μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη γυναίκα, έκανε παράλληλα ακτινοβολίες και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή.

Μείνετε συντονισμένες στο Mothersblog γιατί αύριο έρχεται σούπερ διαγωνισμός με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας. Ένα από τα πιο όμορφα δώρα που έχει δώσει ποτέ το Morthersblog θα γίνει δικό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved