«Το παιδί μου γεννήθηκε με υδροκεφαλία! »-Μετά από 9,5 μήνες ο Εφραίμ μπορεί να συνεχίσει τις θεραπείες

Μετά από  πολύ τρέξιμο, άγχος, καθημερινά τηλεφωνήματα και παρακάλια η Αίγλη Τζιαχρήστου μπορεί να κοιτάζει σήμερα το γιο της Εφραίμ, που γεννήθηκε με υδροκεφαλία, και να χαμογελά ξανά.

Μία Μαμά
«Το παιδί μου γεννήθηκε με υδροκεφαλία! »-Μετά από 9,5 μήνες ο Εφραίμ μπορεί να συνεχίσει τις θεραπείες

Χρειάστηκε να περάσουν 9,5 ατελείωτοι μήνες για να πάρει η Αίγλη την πολυπόθητη έγκριση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο που της επιτρέπει να συνεχίσει τις θεραπείες του γιου της στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα.

Η ίδια σε επικοινωνία που είχε το Mothersblog μαζί της, δείχνει να μην πιστεύει ότι μετά από τόσους μήνες αναμονής ο γιος της μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, υδροθεραπειών κι εργοθεραπειών.

Για το λόγο αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, και ειδικά την κυρία Μπέσσυ Ρίζου , για την αμέριστη και συνεχή στήριξή τους στον αγώνα που έδωσε τους τελευταίους μήνες .

Επίσης, όπως τόνισε , καθοριστική ήταν η βοήθεια όλο αυτό το διάστημα, δύο κοντινών της προσώπων, που πλέον είναι στενές της φίλες, της Ελένης Καϊμά και της Λίτσας Ευθυμίου. « Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους παραπάνω ανθρώπους για τη βοήθεια και τη στήριξη που μου πρόσφεραν απλόχερα σε μία περίοδο που πραγματικά την είχα ανάγκη. Χωρίς την καθοριστική συμβολή τους πιθανόν να μην είχα αυτή την ευχάριστη εξέλιξη », λέει με συγκίνηση η Αίγλη Τζιαχρήστου.

Ήδη από προχθές ο γιος της ξεκίνησε τις θεραπείες και η Αίγλη μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Την Αίγλη τη γνωρίσαμε σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν θέλησε να μοιραστεί μαζί μας της προσωπική της αληθινή ιστορία. Τον δικό της προσωπικό Γολγοθά που περνά προσπαθώντας να βοηθήσει τον μικρό της άγγελο. Όπως μας είχε πει, ο γιος της Εφραίμ πάσχει από υδροκεφαλία.

Η υδροκεφαλία είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία μαζεύεται υπερβολικό υγρό μέσα στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που είναι το φυσιολογικό υγρό που παράγεται και κυκλοφορεί μέσα στον εγκέφαλο δεν κυκλοφορεί πλέον είτε λόγω μιας ανατομικής ανωμαλίας είτε λόγω μιας λειτουργικής ανωμαλίας με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται και να αυξάνεται η ενδοκρανιακή πίεση.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να αφορά από νεογνά μέχρι υπερήλικες. Η καθυστερημένη αντιμετώπιση ή μη αντιμετώπιση της μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο και πολύ συχνά να οδηγήσει στο θάνατο.

Διαβάστε επίσης :«Το παιδί μου γεννήθηκε με υδροκεφαλία και ζητώ βοήθεια για να συνεχίσει τις θεραπείες του!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved