«Το παιδί μου γεννήθηκε με υδροκεφαλία και ζητώ βοήθεια για να συνεχίσει τις θεραπείες του!»

Την Αίγλη τη γνωρίσαμε σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν θέλησε να μοιραστεί μαζί μας της προσωπική της αληθινή ιστορία. Τον δικό της προσωπικό Γολγοθά που περνά προσπαθώντας να βοηθήσει τον μικρό της άγγελο.

Μία Μαμά
«Το παιδί μου γεννήθηκε με υδροκεφαλία και ζητώ βοήθεια για να συνεχίσει τις θεραπείες του!»

Όπως μας είχε πει, ο γιος της Εφραίμ πάσχει από Υδροκεφαλία. Η υδροκεφαλία είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία μαζεύεται υπερβολικό υγρό μέσα στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που είναι το φυσιολογικό υγρό που παράγεται και κυκλοφορεί μέσα στον εγκέφαλο δεν κυκλοφορά πλέον είτε λόγω μιας ανατομικής ανωμαλίας είτε λόγω μιας λειτουργικής ανωμαλίας με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται και να αυξάνεται η ενδοκρανιακή πίεση. Η κατάσταση αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να αφορά από νεογνά μέχρι υπερήλικες. Η καθυστερημένη αντιμετώπιση ή μη αντιμετώπιση της μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο και πολύ συχνά να οδηγήσει στο θάνατο.

Τώρα μας ζητά να τη στηρίξουμε για να μην πάψει ο 10χρονος γιος της, να κάνει τις απαραίτητες θεραπείες. Ο μικρός ακολουθούσε ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, υδροθεραπειών κι εργοθεραπειών στο κέντρο αποκατάστασης κι αποθεραπείας στη Λάρισα και υπήρξε σημαντική βελτίωση. Το πρόβλημα της είναι πώς το ΙΚΑ σταματά να καλύπτει τα έξοδα.Όπως μας ενημέρωσε και η ίδια, ο γιος της έχει να κάνει τις απαραίτητες θεραπείες εδώ και έξι μήνες. (ο μικρός Εφραίμ έκανε δύο φορές την εβδομάδα, 3ωρες θεραπείες).

«Ενώ έχει γίνει τόση καλή δουλειά στο παιδί, όλα θα πάνε χαμένα καθώς δεν ολοκληρώθηκε η θεραπεία του. Ζω καθημερινά με το φόβο μη βουλώσει η βαλβίδα στο κεφαλάκι του. Το κέντρο αυτό στη Λάρισα είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν, με τους καλύτερους θεραπευτές αλλά αν δεν έχεις να πληρώσεις είσαι καταδικασμένος στη μοίρα σου. Εγώ, πέστε μου, πώς να αφήσω το παιδί μου στη μοίρα του, που είμαι άνεργη και παλεύω μόνη μου το αδύνατον, τόσα χρόνια. Χτύπησα πολλές πόρτες αλλά δεν μου άνοιξε καμία. Χρήματα δε ζήτησα από κανέναν και ούτε ζητώ. Ζητώ απλά να συνεχίσει το ΙΚΑ να καλύπτει τις θεραπείες του παιδιού μου!» , λέει η μητέρα του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved