Η οικογενειακή ιστορία που έγινε ταινία προτεινόμενη για Όσκαρ (εικόνα)

Καθημερινά ακούμε γύρω μας ιστορίες δεκάδων οικογενειών. Άλλες είναι παράξενες, άλλες χαρούμενες, άλλες συγκινητικές και άλλες θλιβερές. Μία οικογένεια από την Πολωνία, κατέγραψε τη δική της ιστορία που αργότερα έγινε ταινία και προτάθηκε για Όσκαρ.

Μία Μαμά
Η οικογενειακή ιστορία που έγινε ταινία προτεινόμενη για Όσκαρ (εικόνα)

Ο Τόμας Σλιουίνσκι και η Μάγντα Χιούκελ, όταν πριν τέσσερα χρόνια περίπου έμαθαν ότι θα γίνουν γονείς, σίγουρα δεν περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε μετά τη γέννηση του γιου τους.

Ο μικρός Λίο γεννήθηκε με μία σπάνια και επικίνδυνη πάθηση σύμφωνα με την οποία ανά πάσα στιγμή και ιδιαίτερα στον ύπνο του, μπορεί να σταματήσει να αναπνέει. Για αυτό το λόγο, κάθε βράδυ η αναπνοή του ρυθμίζεται με ένα μηχάνημα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος. Σε όλον τον κόσμο μέχρι σήμερα είναι γνωστά περίπου 1000 περιστατικά CCHC, όπως είναι γνωστή η ασθένεια στους περισσότερους.

1cchc

«Τους πρώτους μήνες τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ασυναίσθητα ξεκινήσαμε να καταγράφουμε στιγμές από την καθημερινότητά μας. Στην αρχή δεν είχαμε σκοπό να δημοσιοποιήσουμε κανένα βίντεο, όταν όμως μετά από λίγο καιρό συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε καταφέρει να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, σκεφτήκαμε ότι η ιστορία μας μπορούσε να δώσει δύναμη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν μία αντίστοιχη κατάσταση.»

Τα βίντεο που τράβηξε ο Τόμας έγιναν μία όμορφη ταινία μικρού μήκους, 28 λεπτών με τίτλο «Our curse» («Η κατάρα μας»). Αν και πραγματεύεται μία ασθένεια που εκ των πραγμάτων είναι κάτι δυσάρεστο, οικογένειες που ζούσαν παρόμοιες καταστάσεις ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα. Είναι μία ταινία που αποπνέει λαχτάρα για ζωή και δύναμη ψυχής.

Ο μικρός Λίο τέσσερα χρόνια τώρα έχει μάθει να ζει με την ασθένειά του και όπως λέει και ο μπαμπάς του είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδί με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και πολύ έξυπνο. Αυτή η οικογένεια έχει καταφέρει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και είναι ζωντανό παράδειγμα ότι η θέληση μπορεί να κάνει τα πάντα εφικτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved