Η ιστορία του 14χρονου κοριτσιού που δεν έχει πονέσει ποτέ στην ζωή του!

Υπάρχουν πολλές σπάνιες ασθένειες στον κόσμο. Ένα 14χρονο κορίτσι,η Άσλιν Μπλόκερ πάσχει από μια εξαιρετικά περίεργη γενετική διαταραχή και έχει εκ γενετής αναισθησία στον πόνο.

Μία Μαμά
Η ιστορία του 14χρονου κοριτσιού που δεν έχει πονέσει ποτέ στην ζωή του!

Με απλά λόγια, δεν αισθάνεται καθόλου πόνο απολύτως. Η συγκεκριμένη διαταραχή είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί η ανικανότητα αίσθησης πόνου, σημαίνει ότι οι πάσχοντες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα, καθώς τα προειδοποιητικά σημάδια δεν γίνονται αντιληπτά.

Ως νήπιο η Άσλιν δεν έκλαψε ποτέ. Όταν ήταν 8 μηνών, η μαμά της την πήγε στο γιατρό για ένα ερεθισμένο μάτι. Ο ίδιος ο γιατρός είχε πει πως ο κερατοειδής της ήταν τόσο τραυματισμένος που θα έπρεπε να ήταν αρκετά επώδυνο. Το παιδί όμως δεν είχε καμιά αντίδραση πόνου.

Αυτή η επίσκεψη ήταν που οδήγησε την μικρή σε πολλαπλές δοκιμές, και σχεδόν 2 χρόνια αργότερα, η οικογένειά της έλαβε την διάγνωση, για την γενετική διαταραχή αναισθησίας στον πόνο.

Ακόμη και σήμερα η Άσλιν μπορεί μερικές φορές να ξεχαστεί και να βάλει το χέρι της σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να βγάλει τα αυγά ξεχνώντας ότι θα προκαλέσει έγκαυμα στο δέρμα της, γιατί πολύ απλά δεν θα το αισθάνεται.

Αυτή η γενετική διαταραχή έγινε έμπνευση τόσο για την ίδια όσο και για τους γονείς της. Δημιούργησαν έναν σύλλογο για να την ενημέρωση και την βοήθεια οικογενειών που έχουν συγγενείς με αυτή διαταραχή αναισθησίας στον πόνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved