Αληθινή ιστορία: «Αδυνατώ να αγοράσω ακουστικά βαρηκοΐας για το παιδί μου. Το κράτος αδιαφορεί!»

Mε λένε Δέσποινα και ο γιος μου είναι βαρύκοος. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω πως εμείς που έχουμε παιδιά με ΑΜΕΑ μας έχουνε πετάξει στον Καιάδα.

Μία Μαμά
Αληθινή ιστορία: «Αδυνατώ να αγοράσω ακουστικά βαρηκοΐας για το παιδί μου. Το κράτος αδιαφορεί!»

Εγώ προσωπικά πρέπει να αγοράσω τα ακουστικά του μικρού μου επειγόντως όμως είμαι άνεργη και εγώ και ο μπαμπάς του παιδιού επίσης. Χτύπησα πολλές πόρτες. Από το υπουργείο υγείας έως την Αρχιεπισκοπή και από την Μητρόπολη έως βουλευτές.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε... Απορώ λοιπόν αυτά που πρέπει τα παιδιά να τα έχουν όλα δωρεάν όπως και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες εμείς υποχρεούμαστε να τα αγοράζουμε. Οσα παιδιά πάνε σχολείο επιδοτούνται από το υπουργείο παιδείας ένα x ποσό αλλά! Μέχρι να πάρουμε την επιδότηση εμείς οι γονείς θα πρέπει να τα έχουμε αγοράσει να περάσουμε από μια ολόκληρη και τραγική γραφειοκρατία, ελέγχους γιατρών κτλ και μετά από ένα χρόνο τελικά καταφέρνουμε να πάρουμε την επιδότηση μέσω εφορίας.

Δεν ξέρω που να απευθυνθώ τελικά.. Το παιδί μου δικαιούται μια νορμάλ θέση σε αυτή την κοινωνία και την έχει όταν φορά τα ακουστικά του... και εγώ νοιώθω ανίσχυρη να τα αγοράσω τώρα πια.

Παλαιότερα δούλευα και έβρισκα τον τρόπο. Δεν ξέρω αν κανείς ευαισθητοποιηθεί και με κατευθύνει ή τελικά βρεθεί ένας τρόπος να αγοραστούν τα ακουστικά. Δεν ζητάω. Δεν επαιτώ.

Απαιτώ όμως από αυτό το κράτος να φροντίσει τον αυριανό πολίτη αυτής της χώρας, τον γιο μου. Του αξίζει να έχει τουλάχιστον αυτό που του στέρησε η φύση, έστω και μέσω της τεχνολογίας. Την ακοή και την επαφή με την επικοινωνία με το σύνολο!

Οποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο 6907018108 Ευχαριστώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved