To 2023 ήταν η χρονιά που σταμάτησα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους

Η Laura μιλάει για τη χρονιά που πέρασε και τη νέα που μπήκε, τα όσα έμαθε και τους στόχους της.

Μία Μαμά
To 2023 ήταν η χρονιά που σταμάτησα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους

Instagram / lorianne___

Θα θυμάμαι πάντα το 2023 ως τη χρονιά που σταμάτησα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους.

Δεν ξέρω εάν αυτό συνέβη επειδή ήρθε ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά μας και ένιωσα πιο άνετα με τη μητρότητα. Ή εάν απλά επειδή έγινα έναν ακόμα χρόνο μεγαλύτερη. Ή εάν επειδή για ακόμα έναν χρόνο ασχολήθηκα με την ψυχική μου υγεία. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τον περασμένο χρόνο, πήγαινα με τον ρυθμό μου και δεν το μετανιώννω καθόλου.

Ως μαμά, το να επιστρέψω στη δουλειά έναν μήνα μετά τον τοκετό, έμαθα να κατεβάζω ρυθμούς και να βάζω προτεραιότητες. Έμαθα ότι μπορούσα να είμαι επιτυχημένη χωρίς να εξαντλώ τον εαυτό μου.

Τι έμαθα λοιπόν; Έμαθα ότι…

… η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για να κατεβάσεις ρυθμούς και να πηγαίνεις με τον δικό σου ρυθμό.

… ότι ο χρόνος με τα παιδιά μου, δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Πάντα θα υπάρχει περισσότερη δουλειά. Αλλά τα παιδιά μου μία μέρα θα έχουν μεγαλώσει και θα φύγουν μακριά από το σπίτι.

… τα κατορθώματά μου δεν είναι μόνο δικά μου. Είναι κατορθώματα ομαδικής δουλειάς (του συζύγου μου, της μαμάς μου, της οικογένειάς μου, των συναδέλφων μου κτλ) γιατί ποτέ δεν θα είχα τον χρόνο, την υπομονή και τη δυνατότητα να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

…το γράψιμο είναι σαν την αναπνοή για εμένα. Χωρίς αυτό νιώθω να πνίγομαι. Και ελπίζω το 2024 να γράφω ακόμα πιο συχνά.

Ήταν το 2023 μία επιτυχημένη χρονιά; Φυσικά και όχι. Αλλά είναι πολλές οι δυσκολίες και θα συνεχίσω να παρακαλάω τον Θεό να με βοηθήσει να τις ξεπεράσω. Και αυτό είναι μία αλήθεια που κουβαλάμε από χρονιά σε χρονιά.

https://www.instagram.com/p/C1i3jQ0Oe8E/

Πηγή κειμένου: Instagram / lorianne___

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved