Μέλλουσα μαμά, έχω κάτι να σου πω

Η Lo, aka The Labor Mama, έχει ένα μήνυμα για κάθε μέλλουσα μαμά.

Μία Μαμά
Μέλλουσα μαμά, έχω κάτι να σου πω

Instagram / thelabormama

Μέλλουσα μαμά, να σου πω κάτι;

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αναρωτιέσαι το πότε, το γιατί, το πώς και να μην έχεις απαντήσεις για τίποτε από αυτά.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κοιτάς γύρω σου και να ξέρεις ότι μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, όλα θα είναι διαφορετικά.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αναρωτιέσαι εάν θα τα καταφέρεις να τα γεννήσεις, να τα ταΐσεις, να τα αγαπήσεις όπως εσύ θεωρείς καλύτερα.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις ότι όλα με κάποιον τρόπο να γίνουν και ταυτόχρονα να ξέρεις ότι αυτός ο τρόπος θα είναι χαοτικός.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιείς ότι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που θα κάνεις, απαιτεί να μην έχεις τον απόλυτο έλεγχο.

Το ξέρω, εντάξει;

Και ξέρω ότι θα μπορούσα σαν σου πω να κάνεις πράγματα για να είσαι απασχολημένη, να δεις μία ταινία, να πιείς ένα τσάι, να κοιμηθείς για λίγο. Θα μπορούσα να σου πω να πλύνεις τα μικροσκοπικά ρουχαλάκια του μωρού, να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το θήλαστρό σου. Θα μπορούσα να σου πω τόσα πολλά πράγματα.

Αλλά ειλικρινά;

Προτιμώ να σου πω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς το σημείο που πρέπει να είσαι.

Περιμένεις. Φοβάσαι. Ελπίζεις. Είσαι νευρική. Νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Αυτά που νιώθεις, το πόσο έτοιμη είσαι, το πόσο αβέβαια μοιάζουν όλα, μάλλον αλλάζουν κάθε μία ώρα. Και αυτό είναι εντάξει.

Γιατί ξέρεις τι;

Αυτός είναι ο χορός της μητρότητας. Αυτή είναι η μελωδία που όλες ακούμε, το τραγούδι που αντηχεί στα αυτά μας. Θα το βρεις. Θα βρεις τα πατήματά σου. Θα βρεις τη φωνή σου. Έτσι πρέπει να συμβαίνει.

Πάρε βαθιά ανάσα, μαμά. Και απλώς άφησε τη μουσική να παίζει.

egkymosyni-mitrotita.jpg

Instagram / thelabormama

Πηγή κειμένου: Instagram / thelabormama

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved