Το mom shaming υπάρχει σε διάφορες μορφές και πρέπει να σταματήσει

Η Anna είναι μαμά δύο παιδιών και μιλάει για το mom shaming με αφορμή ένα μήνυμα που δέχθηκε όταν ζήτησε για βοήθεια. 

Το mom shaming υπάρχει σε διάφορες μορφές και πρέπει να σταματήσει

Instagram / annagetscozy

Η Anna είναι μαμά, εργαζόμενη, σύζυγος, κόρη, φίλη. Τρέχει τη δική της επιχείρηση και έχει την αποκλειστική φροντίδα των δύο της παιδιών. Δουλεύει και θηλάζει παράλληλα και ο χρόνος για τον εαυτό της είναι ελάχιστος.

Όταν ζήτησε βοήθεια για την μικρή της κόρη, μία μαμά την κατέκρινε για την απόφασή της να πάρει νταντά, ένα ακομα περιστατικό mom shaming από τα πολλά που δεχόμαστε ή βλέπουμε γύρω μας καθημερινά.

Το mom shaming, όπως λέει η Anna, υπάρχει σε διάφορες μορφές και έτσι είναι. To δέχονται μαμάδες που από επιλογή δεν θηλάζουν, μαμάδες που γυρίζουν στη δουλειά τους κατευθείαν μετά τον τοκετό, μαμάδες που επιλέγουν να κάνουν ένα ταξίδι ή κάτι άλλο για τον εαυτό τους χωρίς τα παιδιά. Όπως τονίζει και η ίδια, είναι καιρός πια, το mom shaming να σταματήσει. Η κάθε μαμά, ή καλύτερα ο κάθε γονιός, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί του, όπως εκείνος θεωρεί σωστό. Οι γνώμες τρίτων, απλώς περιττεύουν.

Η ανάρτηση της Anna στο Instagram παρακάτω:

«"Θέλεις νταντά για το τριών μηνών μωρό σου; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι." Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβα χθες όταν ζήτησα βοήθεια.

Το mom shaming υπάρχει σε διάφορες μορφές και σε εμένα έφτασε αυτό το μήνυμα. Δεν περιμένω οι πάντες να καταλάβουν πώς είναι να είσαι ταυτόχρονα μαμά/διασκεδαστής/ιδιοκτήτρια επιχείρησης, αλλά ο άνθρωπος από τον οποίο έλαβα αυτό το μήνυμα είναι και η ίδια μαμά και θα έπρεπε τουλάχιστον να κατανοεί τη σημασία του να έχεις έστω και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Όταν δουλεύω και φροντίζω την Ava την ίδια στιγμή, δεν μπορώ να είμαι εκεί για εκείνη απόλυτα. Την κρατάω με το ένα χέρι και με το άλλο γράφω στο πληκτρολόγιο. Βάζω και βγάζω τη σίγαση σε όλα τα επαγγελματικά calls μου για να μπορώ να την θηλάσω παράλληλα.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση να ζητήσω για βοήθεια, αλλά κάτι που αποφάσισα μαζί με τον σύνtροφό μου μετά από δυσκολίες και διαφωνίες. Εάν μπορούμε να έχουμε μία μικρή βοήθεια όταν τελειώνουμε τη δουλειά και τα meetings, έστω κάποιες φορές την εβδομάδα, μπορούμε να είμαστε 100% παρόντες για εκείνη και χωρίς να έχουμε το άγχος εάν θα βγάλουμε τη δουλειά. Επίσης, δουλεύω σκληρά για να παρέχω στην κόρη μου ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν θα έπρεπε να το εξηγήσω αυτό σε κανέναν.

Στο τέλος της ημέρας, το mom shaming πρέπει να σταματήσει. Ο κάθε ένας έχει τη δική του ιστορία και τους λόγους του για τι κάνει ως γονιός και θα έπρεπε όλοι να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση και στήριξη. Όλοι απλώς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και το βρίσκουμε όσο προσπαθούμε για αυτό.»

https://www.instagram.com/p/COgjJ02MeVU/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved