Οι μαμάδες δεν πρέπει να υποτιμούν τις δουλειές του σπιτιού

Eίναι σημαντικό να έχω ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι και αυτό δε με κάνει λιγότερο καλή μητέρα.

Μία Μαμά
Οι μαμάδες δεν πρέπει να υποτιμούν τις δουλειές του σπιτιού

Πρόσφατα μια γυναίκα είχε κάνει μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και δήλωσε ότι είναι μια μαμά που μένει στο σπίτι, και όχι το πρόσωπο για όλες τις δουλειές.

Η κύρια ιδέα της ανάρτησης ήταν ότι ένας σύντροφος δεν πρέπει να απαιτεί ένα σπίτι να είναι καθαρό όταν γυρίζει από τη δουλειά, επειδή η φροντίδα των παιδιών είναι η κύρια προτεραιότητα μιας μητέρας.

Σίγουρα και είναι πάνω από όλα πρώτα από όλα τα παιδιά! Ναι, οι δουλειές του σπιτιού δεν έχουν τελειωμό. Μαγείρεμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, πλύσιμο μπαλκονιών, πλυντήρια, στεγνωτήρια, σιδέρωμα ρούχων κτλπ. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο.

Όμως για εμένα το σπίτι μου είναι το μυαλό μου. Θέλω να έχω ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, για να μπορώ να χαλαρώνω και να περνάω χρόνο με το παιδί μου, και να παίζουμε, και να κυλιόμαστε σε ένα καθαρό πάτωμα, και η κουζίνα να είναι σε τάξη, χωρίς να μυρίζουν τα άπλυτα πιάτα.

Τι πιο όμορφο από το να ξαπλώνεις σε μυρωδάτα σεντόνια μετά από μια κουραστική και ατελείωτη ημέρα;

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή βέβαια, και όπως όλα στη ζωή θέλουν μέτρο. Πρέπει να έχουμε ένα συγκεκριμένο χρόνο μέσα στην ημέρα μας που αφιερώνουμε στις δουλειές του σπιτιού για να μην μας πάρει η μπάλα.

Μπορούμε να πούμε: «θα αφοσιωθώ σήμερα τρεις ώρες στο νοικοκυριό, και τον υπόλοιπο χρόνο θα τον περάσω με το παιδί μου, τον εαυτό μου, τον άντρα μου, τις φίλες μου, την εργασία μου, τις δραστηριότητές μου!»

Δεν πρόκειται να έρθει κανείς να σας κάνει επιθεώρηση αν στρώσατε τα κρεβάτια όλης της οικογένειας με το που ξυπνήσατε, ούτε να σας κάνει κανείς παρατήρηση γιατί τρώτε τρεις μέρες το ίδιο φαγητό, ή γιατί δεν προλάβατε να σκουπίσετε. Το θέμα είναι εσείς να επιλέξετε πως θα είναι το «βασίλειό» σας.

Όμως να μην ξεχνάτε ότι το «βασίλειό», ο «ναός» μας, είναι και το σώμα μας, και όταν λέω σώμα μας, εννοώ το μυαλό, η ψυχή και το κορμί μας. Όλα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία και αλληλένδετα κομμάτια μας.

Ένα καθαρό σπίτι βοηθάει την ψυχολογία μας. Ένα καθαρό σπίτι σημαίνει ένα καθαρό μυαλό. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες μας. Αν υπάρχει ένα πρόγραμμα όλα χωράνε σε 24 ώρες.

Η συμβουλή μου είναι να κάνετε τα πράγματα την στιγμή που πρέπει. Η αναβλητικότητα θα κάνει τα πιάτα στο νεροχύτη στοίβες ολόκληρες, και τα άπλυτα ρούχα και σεντόνια πελώρια βουνά, και αυτό θα γίνει τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβετε καν!

Εν κατακλείδι, μην υποτιμάτε τις δουλείες του σπιτιού, αλλά μην σας γίνει και βραχνάς, γιατί πρόκειται για το δέντρο και όχι για το δάσος! Το δάσος μας είμαστε εμείς και η οικογένειά μας, και η φροντίδα μας στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας πρέπει να είναι ατέρμονη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved