Αφήστε με να σας πω τι δεν λέτε στον εαυτό σας

Η τελειότητα στη μητρότητα δεν υπάρχει.

Μία Μαμά
Αφήστε με να σας πω τι δεν λέτε στον εαυτό σας

Αφήστε με να σας πω, τι μπορεί να μην λέτε στον εαυτό σας.

Είστε καλή μαμά. Οι στιγμές που δεν είναι τέλειες δεν σας κάνουν κακή μητέρα. Η τελειότητα στη μητρότητα δεν υπάρχει.

Τα παιδιά σας σας αγαπάνε όπως είστε. Όπως και αν είστε. Είτε αυτό σημαίνει ότι φοράτε makeup ή όχι, είτε φοράτε εντυπωσιακά ρούχα, είτε τα ρούχα που φορούσατε πριν τρία χρόνια. Όποια και αν είναι τα κιλά σας, όποιο και αν είναι το χρώμα των μαλλιών σας, το στιλ σας, τα σημάδια στο δέρμα σας, σας αγαπάνε.

Κάνετε σκληρή δουλειά κάθε μέρα. Νοιάζεστε για τα παιδιά σας, παίζετε με τα παιδιά σας, είστε παραγωγικές με τα παιδιά σας. Ό, τι και αν φέρνει η μητρότητα, ό,τι και αν ζητά, ό,τι κάνετε για τα παιδιά σας, μετράει. Το ψυχολογικό βάρος είναι πολύ. Κουβαλάτε τόσα πολλά. Ελπίζω να βλέπετε πόσο δυνατή είστε.

Τα παιδιά σας πάντα θα σας χρειάζονται. Μπορεί όχι όσο σας χρειάζονται τώρα. Αλλά πάντα θα παραμένετε σημαντική στη ζωή τους και ένα από τα πιο βασικά κομμάτια στο παζλ τους. Δεν θα ξεπεράσουν την ανάγκη να τα αγαπάτε και να τα υποστηρίζετε.

Επιτρέπεται να χάσετε την προηγούμενη ζωή σας κάποιες μέρες. Μέρες του εαυτού σας, να κάνετε πράγματα για εσάς και να μην βιάζεστε. Το να τους λείπετε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το να αγαπάτε και να νιώθετε ευγνωμοσύνη για την τρέχουσα φάση σας. Κάποια μέρα, το ίδιο θα στεφτείτε και για αυτό που ζείτε τώρα.


https://www.instagram.com/p/CW83Evah7vL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσετε τις αποφάσεις που παίρνετε ως μαμά. Δεν οφείλετε στους άλλους καμιά εξήγηση για το γιατί κάνετε ό,τι κάνετε. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Φαίνεστε και στις δύσκολες μέρες σας.
Φαίνεστε και στις δύσκολες νύχτες σας.
Σε ό,τι και αν κάνετε φαίνεται η αγάπη σας.

Οπότε, πείτε το στον εαυτό σας.
Και πείτε το σε κάθε μαμά που γνωρίζετε.
Απλά πείτε το.

Γιατί πρέπει να λέμε στις μαμάδες περισσότερα. Αξίζει να ακούει όλα τα παραπάνω, κάθε μέρα.

πηγή: Instagram @wordsof_emmaheaphy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved