Το σώμα μου δεν είναι στολίδι, είναι ένα όργανο

Η Zia Robinson μετά από τρία παιδιά, μπορεί πλέον να εκτιμήσει τη δύναμη που κρύβει το σώμα της και κυρίως να το αποδεχτεί έτσι όπως ακριβώς είναι.

Μία Μαμά
Το σώμα μου δεν είναι στολίδι, είναι ένα όργανο
facebook / Zia Robinson

Ραγάδες, χαλαρό δέρμα, λίπος, χαλαρό στήθος. Αυτά μπορεί να είναι τα μόνα που βλέπετε. Αλλά εγώ βλέπω πολλά περισσότερα.

Το σώμα μου γέννησε τα παιδιά μου, το σώμα μου τα φρόντιζε κάθε μέρα της ζωής τους, το σώμα μου έχει υπομείνει την καταστροφική θλίψη της απώλειας ενός παιδιού, το σώμα μου έχει βιώσει τεράστιο σωματικό τραύμα.

Το σώμα μου έχει καταφέρει πολλά.

Όταν κοιτάζω το σώμα μου, βλέπω την αγάπη μιας μητέρας, απίστευτη δύναμη και απόλυτη αποφασιστικότητα.

Πριν κάνω το πρώτο μου παιδί, πάλευα με τη σωματική δυσμορφία και τη διατροφική διαταραχή που ξεκίνησε όταν ήμουν νεαρή έφηβη.

Θυμάμαι ακόμα το συντριπτικό αίσθημα αγάπης και περηφάνιας την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, ο Mikey. Καθώς έριξα την κουρασμένη ματιά στο γλυκό πρόσωπό του, συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο γεννήθηκε το παιδί μου, αλλά και εγώ.

Ήταν πλέον τα πάντα για μένα, ο σκοπός μου, η αγάπη της ζωής μου… και ΤΟ σώμα ΜΟΥ τον έφερε στον κόσμο.

Ο τρόπος που έβλεπα τον εαυτό μου άλλαξε εντελώς. Συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου δεν είναι στολίδι, είναι όργανο. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια ανόητη συνειδητοποίηση, αλλά πραγματικά δεν ήξερα ότι το σώμα μου ήταν τόσο δυνατό.

Το σώμα μου έκανε ό,τι ήταν σχεδιασμένο να κάνει για να φέρει το παιδί μου σε αυτόν τον κόσμο.

Το σώμα μου, που προσπάθησα να συρρικνώσω και να τιμωρήσω για χρόνια προκειμένου να συμμορφωθεί με τα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας, ήταν φτιαγμένο για πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Όταν είμαι στο σπίτι με τα παιδιά συνήθως είμαι με τα εσώρουχά μου. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ντρέπομαι. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν με έχουν ακούσει ποτέ να λέω ούτε μια αρνητική λέξη για το σώμα μου ή οποιουδήποτε άλλου.

Είναι τόσο σημαντικό για μένα τα παιδιά μου να με βλέπουν να αποδέχομαι και να αγαπώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι, γιατί με αυτόν τον τρόπο, τους δίνω την άδεια να κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους.

Και η όμορφη πραγματικότητα είναι ότι τα παιδιά μου δεν ενδιαφέρονται για τις ραγάδες και το χαλαρό δέρμα μου. Τους ενδιαφέρει αν πηδάω στο νερό μαζί τους στην παραλία, να τα αγκαλιάζω πριν κοιμηθούν, αν θυμάμαι να τους αγοράσω την αγαπημένη τους λιχουδιά, αν αφήνω να ανακατέψουν το κουρκούτι για τηγανίτες.

Απλώς θέλουν να είναι μαζί μου.

Το σώμα μου τα τρέφει, τα φροντίζει, τα σηκώνει στον αέρα σαν υπερήρωες και τους δείχνει όλη την αγάπη που έχω στην καρδιά και την ψυχή μου.

Το σώμα μου είναι το σπίτι τους. Είναι το σπίτι μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved