Ανοιχτό γράμμα στον Άγιο Βασίλη από μια πολύ κουρασμένη μαμά

Τι μπορεί να ζητάει μια μαμά από τον 'Αγιο Βασίλη; Διαβάστε το ποστ που ακολουθεί. 

Ανοιχτό γράμμα στον Άγιο Βασίλη από μια πολύ κουρασμένη μαμά

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

ελπίζω αυτό το γράμμα να βρει καλά εσένα και την κυρία Αϊ Βασίλη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την τελευταία φορά που τα παιδιά μου σου έστειλαν τις λίστες τους (ελπίζω να είναι μην υπάρχει πρόβλημα με το γράμμα που αποφάσισα να σου γράψω).

Κάτι με απασχολεί εδώ και καιρό, και ίσως επειδή είμαι σχεδόν 40 ή επειδή ήταν μια καλή χρονιά για τις γυναίκες που βρήκαν ξανά τη φωνή τους, ήθελα να γράψω και να ζητήσω, εκ μέρους των απανταχού μητέρων, κάτι που αξίζουμε όλες μας αυτές τις γιορτές...

Αγιε Βασίλη , χρόνο με το χρόνο, οι μαμάδες πασχίζουν ( για να το πω κομψά) για να κάνουν τα Χριστούγεννα ξεχωριστά . Σίγουρα, μερικές από εμάς υπερβάλλουμε. Αλλά οι περισσότερες έχουμε απολύτως λογικές προσδοκίες για τις γιορτές: Θέλουμε να στολίσουμε το δέντρο, να ψήσουμε μπισκότα, να στείλουμε κάρτες , να κάνουμε ένα τραπέζι με όλη την οικογένεια - και, φυσικά, να δώσουμε ουσιαστικά δώρα στους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο.

Αναπόφευκτα, κάπου γύρω στις 18 Δεκεμβρίου, οι διακοπές αρχίζουν να φαίνονται σαν μια χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί με το παραμικρό λάθος.

Θα ήταν απλά ωραίο αν ξέραμε ότι ήσουν πρόθυμος να …μοιραστείς μαζί μας λίγα από τα παραπάνω κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ξέρω ότι έχεις υπερβολική δουλειά. Διαχειρίζεσαι πάνω από ένα εκατομμύριο γράμματα από παιδιά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και το να πετάς σε όλο τον κόσμο για μια νύχτα επιβαρύνει το σώμα, ειδικά στην ηλικία σου. Επιπλέον, τον υπόλοιπο χρόνο, έχεις το εργαστήριο, τα ξωτικά για επίβλεψη , τους τάρανδους για φροντίδα και το έλκηθρο για συντήρηση. Είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Αλλά οι μαμάδες κάνουν τρομερή δουλειά και στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα για μια μαμά είναι σαν να έχει τρεις δουλειές πλήρους απασχόλησης.

Αντιλαμβάνεσαι ότι η διαχείριση ενός σπιτιού - γεμάτο παιδιά και δουλειές - είναι επίσης δουλειά πλήρους απασχόλησης; Και ότι πολλές από εμάς εργάζονται παράλληλα;

Βασικά, λοιπόν, τα Χριστούγεννα για μια μαμά είναι σαν να έχει τρεις δουλειές πλήρους απασχόλησης.

Επιπλέον, Άγιε Βασίλη, δεν έχω κοιμηθεί ολόκληρο το βράδυ εδώ και 10 χρόνια. Ξέρεις τι πάει πει ένα νεογέννητο να μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα την παραμονή των Χριστουγέννων;

Άγιε Βασίλη, είσαι το επίκεντρο όλων αυτή την εποχή.

Τα παιδιά σου γράφουν, περιμένουν στην ουρά για να φωτογραφηθούν μαζί σου, μας ζητούν να σου ψήσουμε μπισκότα και τσιρίζουν το πρωί των Χριστουγέννων όταν βλέπουν τα δώρα σου.

Νόμιζα ότι ήμουν εντάξει με αυτή τη συμφωνία που κάναμε: ανταλλάσσοντας τον θαυμασμό των παιδιών μου με την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες υπερβατικών παιδικών θαυμάτων.

Αλλά το έχω ξεπεράσει. Το ξεπεράσαμε.

Επειδή υπάρχουν μαμάδες σε όλο τον κόσμο που αγοράζουν, φτιάχνουν, καθαρίζουν, τυλίγουν, κρύβουν, ψήνουν, ταχυδρομούν, σχεδιάζουν, προετοιμάζουν και μαζεύουν 1-6 παιδιά και θα ήθελαν ένα ειλικρινές «ευχαριστώ», μια μεγάλη αγκαλιά.

Παρακαλώ στείλε την αγάπη μου στην κυρία Αϊ Βασίλη. Εάν έχεις οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το από πού έρχομαι, απλώς ρώτησέ την. Είμαι βέβαιη ότι ξέρει ακριβώς πώς είναι να κάνεις όλη τη δουλειά και να παίρνει τα εύσημα κάποιος άλλος.

Με εκτίμηση,

Sonya, εκ μέρους όλων των μαμάδων που γιορτάζουν αυτά τα Χριστούγεννα.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved