Οι 36 ώρες στην αίθουσα τοκετού, η πρώτη αγκαλιά με το μωρό και η ανάμνηση

Μαμά εξηγεί γιατί ζήτησε από το σύζυγό της να τραβήξει φωτογραφίες αμέσως μετά τον πολύωρο τοκετό.

Οι 36 ώρες στην αίθουσα τοκετού, η πρώτη αγκαλιά με το μωρό και η ανάμνηση
Instagram@terriannmichelle

Κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού οι γυναίκες αδημονούν να γεννήσουν γρήγορα και να πάνε όλα καλά.

Είναι τόσο το άγχος και η αγωνία που όταν όλα πια έχουν τελειώσει και κρατούν αγκαλιά το μωρό τους, σπάνια θυμούνται όλες τις λεπτομέρειες.

Η Terri-Ann Michelle, μητέρα τριών αγοριών, ήθελε στην τρίτη γέννα να έχει καταγεγραμμένες πολλές στιγμές πριν και μετά τον τοκετό. Γι΄αυτό και ζήτησε από το σύζυγό της να της βγάλει αρκετές φωτογραφίες. Από αυτές επέλεξε να δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τη συγκεκριμένη, γράφοντας το εξής:


https://www.instagram.com/p/CNp1rq9JQ0m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Έχουν περάσει 5 εβδομάδες και εξακολουθώ να Νιώθω πράγματα κοιτάζοντας αυτή την εικόνα.

Μετά από 36 ώρες στην αίθουσα τοκετού - ήταν στην αγκαλιά μου. Ενώ όλοι γύρω μου καθάριζαν κι έτρεχαν για τα διαδικαστικά, ο χρόνος για μένα σταμάτησε καθώς τον τάιζα για πρώτη φορά. Η αδρεναλίνη έφευγε, η επισκληρίδιος έχασε την επίδρασή της και ολόκληρο το σώμα μου ήταν νεκρό. Ήμουν τόσο εξαντλημένη όσο δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου – όμως άξιζε και με το παραπάνω.

Ζήτησα από τον σύζυγό μου να τραβήξει πολλές φωτογραφίες αυτή τη φορά. Ήθελα να θυμάμαι κάθε στιγμή. Τις καλές, τις κακές, τον ενθουσιασμό, τον πόνο και οτιδήποτε άλλο έρχεται με τη γέννηση του παιδιού.

Όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα …

Περνάς 9 μήνες για να μεγαλώσεις μέσα σου μια ανθρώπινη ύπαρξη και σε ημέρες ή μερικές φορές ώρες, η διαδικασία γέννας έχει ολοκληρωθεί.

Με όλα τα συναισθήματα που συνοδεύουν τη γέννηση - τις ορμόνες, την αδρεναλίνη, τον φόβο, το χάος - είναι εύκολο να ξεχάσεις και να μην εκτιμήσεις τι έκανε μόλις το σώμα σου.

Είναι εύκολο να ξεχάσεις τις ιδιαίτερες στιγμές σαν κι αυτή.

Δεν ήξερα ότι είχε τραβήξει αυτή την συγκεκριμένη φωτογραφία... και την πρώτη φορά που την είδα, συγκλονίστηκα. Με γύρισε πίσω σε εκείνη τη στιγμή.

Μια στιγμή που πιθανότατα θα ξεχνούσα αν δεν υπήρχε αυτή η φωτογραφία».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved