Αληθινή ιστορία: «Η 16χρονη μαμά – ζητιάνα που μου ράγισε την καρδιά»

"Είμαι χωρισμένη μαμά ενός δεκατριάχρονου κοριτσιού. Όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες του διαζυγίου με τον πρώην σύζυγό μου γνώριζα πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα. Δεν ήταν η εύκολη λύση του γάμου. Εγωισμοί και κακίες είχαν την τιμητική τους στην περίπτωσή μας. Έκανα τεράστια προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα στο παιδί μου από τα αναγκαία μιας και ο μπαμπάς είναι απών στο τροφοδοτικό κομμάτι. Η διατροφή και η συμμετοχή στις οικονομικές ανάγκες του παιδιού είναι ψιλά γράμματα για τον δικό μας μπαμπά.Το διαζύγιο ήταν αναγκαίο. Είχα δύο επιλογές: Ή χωρισμένη ή ψυχοπαθής. Επέλεξα το πρώτο.

Χθες το βράδυ, πήρα το κοριτσάκι μου και πήγαμε στην παραλία για να φάμε πίτσα και να απολαύσουμε το καλοκαιρινό βραδάκι μιας και τα οικονομικά μας, θα μας στερήσουν φέτος τις διακοπές.

Από τα τραπεζάκια ως είθισται , πέρασαν διάφοροι μικροπωλητές και επαίτες. Πού να δώσεις -και αν πρέπει να δώσεις, ένα άλλο φλέγον θέμα- κυρίως όταν και η δική σου κατάσταση είναι δραματική. Ωστόσο ο λαός λέει , κάνε το καλό και ρίξ'το στο γιαλό. Άλλωστε, δε θα σωθούμε με 1 ευρώ παραπάνω...

Την προσοχή μου τράβηξε μια κοπέλα με ένα μωρό στην αγκαλιά. Δεν ήταν βρώμικη, το μωρό ήταν προσεγμένο και η κοπέλα δεν ήταν πάνω από 19-20 ετών. Ζητούσε ελεημοσύνη. Πλησίασε εκεί που καθόμουν με την κόρη μου. Στο τραπέζι μας υπήρχαν μια μισοφαγωμένη σαλάτα και ένα κουτί που είχε την υπόλοιπη πίτσα που δεν είχαμε φάει.

Της έδωσα 2 κέρματα αλλά σαν μαμά δεν μπορούσα να βλέπω αυτό το μωράκι να κρέμεται στο λαιμό της μαμάς του.Τη ρώτησα γιατί έσερνε αυτό το παιδάκι μαζί , γιατί ζητιάνευε, γιατί συνέβαινε αυτή η κατάσταση. Έπεσα από τα σύννεφα με τις απαντήσεις που πήρα.

Το κορίτσι ήταν μόλις 16 ετών και το μωρό 1 έτους. Έκανε το τραγικό λάθος να μείνει έγκυος μέσα από μια σχέση που κρατούσε έως σήμερα. Δεν επικροτώ αυτό το λάθος. Κατηγορώ όμως τους γονείς αυτού του κοριτσιού που μετά από ένα γερό χέρι ξύλο το πέταξαν στο δρόμο. Δεν συζητήθηκε η επιλογή της άμβλωσης ή έστω της συμπαράστασης. Οι υποδειγματικοί γονείς επέλεξαν την αποδοχή του κόσμου, να λένε καλά λόγια για αυτούς , να μην στιγματιστούν. Ο νεαρός ανέλαβε τις ευθύνες του και μοιράζει φυλλάδια και η κοπέλα ζητιανεύει.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση που αυτό το κοριτσάκι , μόλις 3 χρόνια μεγαλύτερο από το δικό μου, αν και πεινασμένο , πήρε την πίτσα που της έδωσα, έβγαλε το ζαμπόν και έδωσε πρώτα να φάει το αγοράκι της. Έφαγε αργότερα ένα κομμάτι και κράτησε τα υπόλοιπα για να δώσει και στον σύντροφό της.

Δεν είμαι εύπορη , μένω σε ενοίκιο , παίρνω έναντι του μισθού μου λόγω της κατάστασης που επικρατεί , όμως προσπαθώ να μην μου λείπει το φαγητό .Της ζήτησα να ξανασυναντηθούμε, και με ό,τι μπορώ να βοηθήσω. Αυτό το κορίτσι έπρεπε να ετοιμάζεται για τη νέα σχολική χρονιά και να είναι στο σπίτι με τους γονείς της. Και δεν είναι.

Γιατί να πρέπει να ζητιανεύει; Δεν έχει κινητό τηλέφωνο. Με πήρε από τηλεκάρτα να μου πει «ευχαριστώ» και με ρώτησε αν μπορεί να με ξαναπάρει. Σκέφτομαι να πάω το απόγευμα να της πάρω λίγα πράγματα από το super market. Πόσα όμως;

Έχω 500 ευρώ να περάσω το μήνα μου και πρέπει τα 250 ευρώ να τα δώσω στο ενοίκιο. Θέλω να βοηθήσω. Αυτό το παιδάκι δεν φταίει σε τίποτα. Ή μάλλον και τα δύο παιδάκια. Στα 16 δεν τη βλέπω σαν γυναίκα, είναι παιδί για μένα.

Ελπίζω οι γονείς της να είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή τους. Η καλημέρα στους γείτονες είναι πιο ικανοποιητική από την καλημέρα στο παιδί τους.

Χριστίνα, υποκλίνομαι σε σένα, γιατί το χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στο προσωπάκι σου παρά τις όλες δυσκολίες που περνάς .

Σε ευχαριστώ, γιατί η ιστορία σου έκανε την κόρη μου να μου πει χθες βράδυ πως είμαι η καλύτερη μαμά του κόσμου.Νά'σαι καλά κορίτσι μου, κράτα γερά!".

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του Mothersblog.gr την δική σας αληθινή ιστορία, μπορείτε να μας την στείλετε εδώ!

Μία Μαμά
Αληθινή ιστορία: «Η 16χρονη μαμά – ζητιάνα που μου ράγισε την καρδιά»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved