Έρευνα: Γιατί οι νέες μητέρες πρέπει να περπατούν;

Ένας από τους προβληματισμούς μας λίγο μετά τη γέννηση του μωρού μας, είναι πως θα καταφέρουμε να χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Έρευνα: Γιατί οι νέες μητέρες πρέπει να περπατούν;

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School της Βοστόνης, όσες γυναίκες συνηθίζουν να περπατάνε έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα περιττά κιλά σε σχέση με αυτές που παρακολουθούν τηλεόραση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 902 γυναικών οι οποίες περιέγραψαν τις συνήθειές τους σχετικά με τη διατροφή τους, την παρακολούθηση τηλεόρασης και το περπάτημα, έξη μήνες μετά τη γέννα. Θετικά αποτελέσματα παρουσίασαν όσες περπατούσαν τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, έβλεπαν τηλεόραση λιγότερο από δυο ώρες και έτρωγαν τροφές χαμηλές σε λιπαρά. Σε σύγκριση με όσες προτιμούσαν να παρακολουθούν τηλεόραση είχαν κατά 77% λιγότερες πιθανότητες να διατηρήσουν 4,5 ή περισσότερα κιλά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο 'American Journal of Preventive Medicine'. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά καθώς φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να είναι εργαζόμενη μια γυναίκα για να χάσει κιλά αφού ενδεχομένως αρκεί ένας περίπατος ή απλώς το να πάει βόλτα το μωρό με το καρότσι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved