Είμαι έγκυος! Μπορώ να πίνω αναψυκτικά;

Μπορεί να νομίζετε ότι σας ανακουφίζουν από τις καούρες, όμως στην πραγματικότητα, τα αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μόνο ανακούφιση δεν προσφέρουν!

Είμαι έγκυος! Μπορώ να πίνω αναψυκτικά;

Η αλήθεια είναι πως ο γιατρός μπορεί να τα επιτρέπει, σίγουρα όμως με μέτρο.
Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Melinda Johnson και ο μαιευτήρας Russell Turk στο shape, μπορεί να η ποσότητα να προκαλέσει προβλήματα υγείας και διάφορες παρενέργειες. Ποιες είναι αυτές;

- Αφυδάτωση: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ανθρακούχων ποτών μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα αφυδάτωσης, εξαιτίας των πολλών χημικών που περιέχουν.
- Απορρόφηση ασβεστίου: Η υπερβολή στην κατανάλωση αναψυκτικών δεν επιτρέπει την απορρόφηση του ασβεστίου, που ειδικά σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης, ειδικά το ασβέστιο, το έχεις ιδιαίτερη ανάγκη.
- Απόκτηση υπερβολικού βάρους: Πολλά ανθρακούχα ποτά δεν περιέχουν ούτε ένα θρεπτικό συστατικό, ενώ είναι γεμάτα με υδατάνθρακες και γλυκαντικές ουσίες.
- Φούσκωμα: Το ανθρακικό που περιέχουν μπορεί να σου αφήσει την αίσθηση του φουσκώματος, ενώ μπορεί να έχεις και περισσότερα αέρια.
- Κάουρα: Τα ανθρακούχα ποτά είναι όξινα εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή τους. Για αυτό το λόγο η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να σου δημιουργήσει το αίσθημα της καούρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved