Γιατί το νερό είναι πολύτιμο για τα παιδιά;

Γνωρίζετε πόσο νερό πρέπει να πίνει το παιδί καθημερινά, ποια είναι η αξία του και γιατί είναι πολύτιμο για τα παιδιά;

Γιατί το νερό είναι πολύτιμο για τα παιδιά;

Η Βρετανική Εταιρία Παιδιατρικής Διαιτολογίας προτείνει ότι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να καταναλώνουν συνολικά 6-8 ποτήρια ενώ αρκετό νερό βρίσκεται και στα φρούτα και στα λαχανικά που καταναλώνει καθημερινά.

Οι ειδικοί του iatronet μας εξηγούν γιατί το νερό είναι πολύτιμο για τον οργανισμό του παιδιού!
- Το νερό δεν έχει θερμίδες, συνεπώς προτιμάται ανεπιφύλακτα η κατανάλωσή του έναντι κάποιων άλλων ποτών ή χυμών.
- Το νερό βοηθά στη βιοσύνθεση διαφόρων χημικών ουσιών, διασπά τις πρωτεΐνες, διευκολύνει την πέψη και μειώνει τις τριβές μεταξύ των οργάνων.
- Το νερό διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος.
- Ένα καλά ενυδατωμένο παιδί είναι ένα υγιές παιδί, αφού η αφυδάτωση κουράζει τα παιδιά, τους δημιουργεί πονοκεφάλους, κακή διάθεση και λήθαργο με αποτέλεσμα να μην καίνε την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται για μια δραστήρια και πιο υγιεινή ζωή.
- H αφυδάτωση επηρεάζει την ικανότητα συγκέντρωσης και την πνευματική διαύγεια. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι το νερό 'καθαρίζει τον εγκέφαλο και το μυαλό'.
- Tο νερό διευκολύνει τη λειτουργία του εντέρου, προκαλεί συχνή διούρηση, μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας πέτρας στα νεφρά αργότερα στη ζωή και καθαρίζει τον οργανισμό του παιδιού από τις τοξίνες.
- Tέλος, αλλάζει και την προσέγγιση του παιδιού απέναντι στο φαγητό- κάποιο παιδί που μπορεί να παραπονεθεί ότι πεινάει, είναι πολύ πιθανόν απλά να διψάει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved