Έρευνα: Πώς η λήψη τροφών όπως τα φύκια, οι φράουλες και το παγωτό κατά την εγκυμοσύνη, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ορθογραφία του παιδιού

Ειδικοί διαπίστωσαν πως οι τροφές πλούσιες σε ιώδιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ικανότητα του παιδιού στην ορθογραφία.

Έρευνα: Πώς η λήψη τροφών όπως τα φύκια, οι φράουλες και το παγωτό κατά την εγκυμοσύνη, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ορθογραφία του παιδιού

Οι φράουλες περιέχουν υψηλά επίπεδα ιωδίου. Τα έμβρυα λοιπόν που λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ιωδίου κατά την εγκυμοσύνη, γίνονται καταπληκτικοί ορθογράφοι ενώ συμβαίνει το αντίθετο όταν οι έγκυες στερούνται από τέτοιες τροφές. Η έλλειψη ιωδίου κατά την εγκυμοσύνη πάντως, δεν επηρεάζει την ικανότητα των παιδιών στα μαθηματικά. Οι επιστήμονες λένε οι μέλλουσες μητέρες θα μπορούσαν να αποτρέψουν μακροπρόθεσμα κάποια νευρολογική δυσλειτουργία στο παιδί τους με τη λήψη συμπληρωμάτων ως μέρος της καθημερινής διατροφής τους.
Το ιώδιο απορροφάται από τα τρόφιμα και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά ακόμη και μια ήπια ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.
Το θρεπτικό αυτό συστατικό μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία τροφών και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε οστρακοειδή, αλλά οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε το συγκεκριμένο φαγητό καθώς κρύβονται άλλοι κίνδυνοι.
Η μελέτη εξέτασε τυποποιημένα αποτελέσματα δοκιμής από 228 παιδιά των οποίων οι μητέρες παρακολουθήθηκαν σε μαιευτικές κλινικές του Νοσοκομείου Royal Hobart στην Τασμανία μεταξύ του 1999 και του 2001.
Τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπου είχε παρατηρηθεί μια ήπια έλλειψη ιωδίου στον πληθυσμό, αλλά οι συνθήκες έχουν αντιστραφεί, από τότε που οι κατασκευαστές ψωμιού άρχισαν να χρησιμοποιούν ιωδιούχο αλάτι τον Οκτώβριο του 2001, ως μέρος ενός προγράμματος εθελούσιας κατανάλωσης ιωδίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved