Πέντε τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώνε τα παιδιά σας!

Με το σκάνδαλο που έχει προκύψει, ειδικά στην Ελλάδα με το αλογίσιο κρέας, εμείς οι μαμάδες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές τι δίνουμε στα παιδιά μας να τρώνε.

Πέντε τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώνε τα παιδιά σας!

Και μιλάμε δυστυχώς για φαγητά που βάζουμε μέσα στο σπίτι μας, είτε για ευκολία είτε επειδή λόγω ρυθμών ζωής δεν έχουμε άλλη παρά μόνο αυτή την επιλογή. Ξέχωρα από τα όσα ακούγονται με το παραπάνω διατροφικό σκάνδαλο, είναι πάρα πολλά και άλλα τρόφιμα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλώνουν τα παιδιά μας. Εμείς σας εφιστούμε την προσοχή για πέντε συγκεκριμένες που είναι και οι πιο επικίνδυνες για τους μικρούς μας ήρωες.

1. Οι κατεψυγμένες προτηγανισμένες μπουκιές κοτόπουλου: Συνήθως είναι από υπολείμματα κοτόπουλων αγνώστου προελεύσεως.
2. Αεριούχα αναψυκτικά: Δεν προσφέρουν τίποτα σε ένα παιδί παρά μόνο θερμίδες. Επίσης περιέχουν ουσίες που μπορούν να βλάψουν έναν παρθένο οργανισμό όπως είναι τα παιδιά.
3. Hotdogs και επεξεργασμένα αλλαντικά: Μπορεί να είναι νόστιμα, όμως ενέχουν κινδύνους όπως συνέβη με το αλογίσιο κρέας, όπως προαναφέραμε. Μακριά για να ξέρετε τι τρώτε καθώς τα επεξεργασμένα αλλαντικά και λουκάνικα περιέχουν διάφορα είδη κρέατος, αγνώστου προελεύσεως.
4. Μπιφτέκια και γενικά προϊόντα από κιμά έξω από το σπίτι: Αν δεν έχετε εσείς έλεγχο για την ποιότητα του κιμά που χρησιμοποιήθηκε καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε όταν είστε έξω από το σπίτι. Προτιμήστε ένα φιλέτο κοτόπουλο αντί αυτών.
5.Σαλάτες με dressing. τα λαχανικά είναι καλό να καταναλώνονται φρέσκα, καλοπλυμμένα και με αμαγείρευτο λάδι ή ξύδι. Τα dressing είναι γεμάτα συντηρητικά και δεν προσφέρουν τίποτα. Αντιθέτως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved