Μύθοι για τη διατροφή του παιδιού σας

Μπορεί να εκπλαγείτε διαβάζοντας τα παρακάτω, αλλά απ' ότι φαίνεται αυτά προκύπτουν από νέες έρευνες. Επιστήμονες λοιπόν αναφέρουν πως υπάρχουν διάφοροι μύθοι γύρω από τη διατροφή του παιδιού σας. Και εντάξει, τίποτε δεν αλλάζει για τους πρώτους έξι μήνες που το παιδί σας θα πίνει γάλα, γάλα και γάλα, όμως κάποια στιγμή αυτό το ίδιο φαγητό αλλάζει και πριν το καταλάβετε θα πρέπει να το ταΐζετε.

Μύθοι για τη διατροφή του παιδιού σας

Μύθος 1: Το παιδί πρέπει να τρώει δημητριακά ρυζιού ως πρώτο φαγητό.

Κάπως έτσι ήταν η ιστορία κάποτε. Η ένσταση όμως των ειδικών είναι ότι το φαγητό του μπορεί να είναι και άλλου είδους δημητριακά, αλλά και άλλου είδους φαγητά, ακόμη και κρέας.

Μύθος 2: οι αλλεργίες καραδοκούν σε όλα τα φαγητά.

Είναι κάτι που ανησυχεί όλους τους γονείς και μάλλον είναι λογικό. Αλλά στο βαθμό που πολλές φορές φτάνουν όλα αυτά σε σοβαρά επίπεδα, εκεί μάλλον χάνεται η... μπάλα. Σύμφωνα με τις έρευνες μόνο το 8% των παιδιών παρουσιάζουν αυτό το θέμα. Οι πιο συχνές αλλεργίες που μπορεί να παρουσιαστούν μέχρι τα τρία του χρόνια είναι: τα φυστίκια και το φυστικοβούτυρο, τα ασπράδια αυγού, τα θαλασσινά, το ψάρι, τα κάστανα.

Μύθος 3: Τα παιδιά ξέρουν ακριβώς τι να φάνε και αν δεν τους αρέσει το πετάνε.

Σίγουρα δεν πρέπει να τα πιέζουμε να τρώνε κάποιο φαΐ με βάση για παράδειγμα, τα λαχανικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδώσουμε τα όπλα. Καλό είναι να μην επιμένουμε, αλλά και να μην τα παρατάμε.

Μύθος 4: τα παιδιά πρέπει να έχουν περιορισμένη ποικιλία φαγητών που θα φάνε.

Δεν ισχύει βέβαια και όσο μεγαλύτερη ποικιλία τρώει τόσο το καλύτερο. Ούτε απαγορεύεται να τρώει κάποιο πιο πρόχειρο φαγητό, ή κάποιο πιάτο που έχετε παραγγείλει απ' εξω.

Μύθος 5: Ταΐζω το παιδί μου υγιεινά ότι και να φάω εγώ.

Γρήγορα θα καταλάβουν τη διαφορά, γι' αυτό αν δεν θέλετε να παρατήσει σύντομα το φαγητό που τρώει γιατί εσείς τρώτε καλύτερα, τότε θα πρέπει να προσέξετε κι εσείς τι τρώτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved