Δίαιτα με σαλάτες: 5 επιλογές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Νόστιμες επιλογές με 400 θερμίδες

Κι αν ακόμα τα ανεπιθυμητά κιλά δεν έχουν φύγει από πάνω μας και οι κλασικές άνοστες επιλογές είναι πλέον κάτι παραπάνω από αποκρουστικές, βρήκαμε 10 συνταγές που θα νοστιμίσουν τα βράδια μας. Εύκολες, γρήγορες και δροσερές οι σαλάτες αποτελούν την νο1 τροφή του καλοκαιριού αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες και προκαλούν το πολυπόθητο αίσθημα του κορεσμού.

Μοτσαρέλα - ντομάτα

Η κλασική ιταλική συνταγή για σαλάτα είναι και πιο εύκολη. Θα χρειαστεί να κόψετε σε λωρίδες την ντομάτα και στο ίδιο σχήμα το τυρί μοτσαρέλα. Εύκολα και γρήγορα θα έχετε ένα ιταλικό πιάτο για το βραδινό σας γεύμα. Με λίγο λάδι και πιπέρι θα γίνει πολύ νόστιμο.

Σαλάτα του Καίσαρα

Εάν τα κρουτόν είναι σπιτικά και δεν έχουν ψηθεί με αρκετό λάδι και η sauce περιλαμβάνει μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών και γιαούρτι, σε συνδυασμό με λίγο ψητό κοτόπουλο θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα άκρως χορταστικό γεύμα χωρίς πολλές θερμίδες.

Τονοσαλάτα

Οι λάτρεις του τόνου μπορούν να αντικαταστήσουν ένα γέυμα της ημέρας τους με αυτή την επιλογή. Μια κονσέρβα, λίγο μαρούλι, μερικά ντοματίνια και μια light sauce μαγιονέζας συνθέτουν το ιδανικό βραδινό ενόψει παραλίας.

Κρητικός ντάκος

Ένα παξιμάδι ολικής άλεσης, λίγη τριμμένη ντομάτα και ανθότυρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι πολλές θερμίδες της φέτας, είναι η τέλεια επιλογή για μια δροσιστική και –κυρίως- νόστιμη σαλάτα.

Σαλάτα με αυγά και αβοκάντο

Ένα μπολ με μεγάλες φέτες μαρουλιού, δύο αυγά βραστά και μισό κομμένο αβοκάντο μπορούν να αποτελέσουν την κατάλληλη λύση για ένα «πεινασμένο» βράδυ. Τα βραστά αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης που θα σας χορτάσουν εύκολα και σε συνδυασμό με μια sauce μουστάρδας.. θα την αγαπήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved