Παντζάρια: Μια ρίζα με βιταμίνες στο πιάτο του!

Μπορεί η όψη και το χρώμα του παντζαριού να μην το βάζουν σε πειρασμό να το δοκιμάσει όμως πρόκειται για ένα λαχανικό απαραίτητο στη διατροφή του.

Παντζάρια: Μια ρίζα με βιταμίνες στο πιάτο του!

Το παντζάρι, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε εκλεπτυσμένη γεύση με χαμηλές θερμίδες . Δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση στην διατροφή μας αλλά πολλά περισσότερα ευεργετικά συστατικά για την υγεία μας. Το παντζάρι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το mednutrition είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων λόγω της συμμετοχής του στη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων και απαραίτητο για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης είναι πλούσιο και σε κάλλιο. Το κάλλιο ρυθμίζει τον όγκο των ενδοκυττάριων υγρών και επηρεάζει την σύσπαση των λείων μυικών ινών και έτσι είναι απαραίτητο για την διατήρηση του καρδιακού παλμού.

DPG Network
Δείτε επίσης