Γιατί το παιδί μου πρέπει να τρώει ψάρι;

Το ψάρι ανήκει στην ομάδα που κατεξοχήν προμηθεύει τον οργανισμό του μικρού σας με πρωτεΐνες, οι οποίες είναι πολύτιμες για τόσο για την διατήρηση των ιστών του, όσο και για την σύνθεση νέων ιστών και κυττάρων.

Γιατί το παιδί μου πρέπει να τρώει ψάρι;

Αυτό που μας προβληματίζει όμως είναι πόσο ψάρι πρέπει να τρώει; Όπως αναφέρει το balancediet, το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει στο διαιτολόγιο του μικρού σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει γιατί τα περισσότερα παιδιά καταναλώνουν ψάρι μία φορά την εβδομάδα ή και... καθόλου!

Στα ψάρια βρίσκονται τα Ω-3 και τα Ω-6 λιπαρά οξέα, που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του μικρού σας και μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι προστατεύουν τον οργανισμό από αρκετές ασθένειες όπως είναι τα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Επίσης, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, καθώς έχουν σπουδαίες αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες και παίζουν σημαντικό ρόλο σε διάφορες κυτταρικές διεργασίες, οι οποίες σχετίζονται με τον μεταβολισμό των λιπιδίων.

Πέρα όμως από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και φυσικά το ασβέστιο και το φώσφορο, σημαντικά για την καλή υγεία των οστών και των δοντιών των παιδιών σας, τα ψάρια περιέχουν ψευδάργυρο που βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης, στην συγκέντρωση των παιδιών ακόμα και στην επούλωση των πληγών, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην καθημερινή τους ζωή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved