Υγιεινό αδυνάτισμα: 6 συμβουλές για να τα καταφέρετε

Πλησιάζουν οι μέρες που θα πρέπει να επιλέξουμε το καινούριο μας μαγιό ή να δοκιμάσουμε το περσινό μας και να δούμε το κορμί μας στον καθρέφτη. Και κάπου εκεί διαπιστώνουμε ότι τα παραπανίσια κιλά που αποκτήσαμε το χειμώνα μας ενοχλούν.

Υγιεινό αδυνάτισμα: 6 συμβουλές για να τα καταφέρετε

Ξέρουμε ωστόσο ότι οι χημικές δίαιτες που υπόσχονται απώλεια κιλών γρήγορα, διαρκούν για λίγο ειδικά αν μετά από την εφαρμογή της, καταναλώνουμε ξανά θερμίδες όπως και πριν. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να χάσουμε τα περιττά κιλά μας; Αρχικά να αλλάξουμε τη διατροφή μας και να υιοθετήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

diaita 1

1. Μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό
Το πρωινό γνωρίζουμε όλοι ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Μην το προσπερνάτε λοιπόν. Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που τρώνε πρωινό χάνουν πιο εύκολα κιλά.

2. Μικρά και συχνά γεύματα
Είναι σημαντικό να καταναλώνετε 3 κυρίως γεύματα την ημέρα και 3 υγιεινά σνακ, σε σταθερές ώρες της ημέρας. Μην παραγεμίζετε το πιάτο σας στο μεσημεριανό και το βραδινό, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με σαλάτες και για σνακ προτιμήστε ξηρούς καρπούς και φρούτα.

3. Η διατροφή σας θα πρέπει να έχει ποικιλία
Πρέπει να τρώτε καθημερινά τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες. Δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, όσπρια, γαλακτοκομικά.

4. Περιορίστε το λάδι
Φροντίστε σε κάθε κατσαρόλα που μαγειρεύετε να βάζετε τόσες κουταλιές λάδι όσα είναι και τα άτομα της οικογένειάς σας. Αν για παράδειγμα είστε 4 στο σπίτι, με 4 κουταλιές λάδι θα πρέπει να μαγειρεύετε το φαγητό σας. Όσο για τις σαλάτες; Αρκεστείτε στη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

5. Νερό, νερό, νερό...
Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο (περισσότερο) νερό την ημέρα. Το νερό αποδεδειγμένα επιταχύνει το μεταβολισμό.

6. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας
Να θυμάστε ότι η διατροφή παίζει 70% ρόλο στην απώλεια βάρους και η άσκηση 30%. Η άσκηση σε συνδυασμό με τη διατροφή βοηθά στην γρηγορότερη απώλεια βάρους και στη διατήρησή του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved