Πώς να χάσουμε τα κιλά που πήραμε κατά τη νηστεία

Για την απώλεια των κιλών, που ενδεχομένως θα πάρει κάποιος κατά τη νηστεία ή και λόγω των υπερβολών στα πασχαλινά τραπέζια,χρειάζεται πρόγραμμα και όχι υπερβολές.

Πώς να χάσουμε τα κιλά που πήραμε κατά τη νηστεία

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος, εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια του ΕΦΕΤ για την υγιεινή και ασφάλεια του χειρισμού των τροφίμων, κυρία Κική Γούτα, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνιστά τα εξής :

1. Τα πολλά και μικρά γεύματα, ξεκινώντας πάντα από το πρωινό, είναι σημαντικά
Είναι σημαντικό να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με ενέργεια από τις πρώτες ώρες της ημέρας, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μια μέρα με αυξημένη διάθεση, δημιουργικότητα και διαύγεια. Τα ενδιάμεσα γεύματα, όσο και αν μας απασχολούν στη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να γίνονται -και συνήθως τα ξεχνούμε. Το σώμα δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να ζητήσει τροφή, θα πρέπει να του τη δώσουμε πριν εξαντληθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Ένα φρούτο, ένας χυμός, θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του.
2.Μην παραλείπετε γεύματα με τη δικαιολογία ότι θα δειπνήσετε το βράδυ ή ότι θα φάτε αρκετά το μεσημέρι
Απλά αλλάξτε θέση στα γεύματά σας βάζοντας το βραδινό σας στη θέση του μεσημεριανού.
3. Στο πιάτο πρέπει να υπάρχει πάντα σαλάτα
Τα λαχανικά ωμά ή βραστά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά χωρίς λίπος και χορταίνουν, επίσης λόγω των άπεπτων φυτικών ινών που περιέχουν βοηθούν στη μη αφομοίωση μέρους του λίπους του γεύματος που καταναλώνουμε.
4. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ
5. Κινηθείτε, είναι ευκαιρία να περπατήσετε και να χορέψετε
6. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο διατροφής, έτσι θα ξέρετε τι καταναλώσατε πότε, γιατί και σε τι ποσότητα
Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τα λάθη της διατροφής σας και να τα διορθώσετε εγκαίρως.Δεχτείτε να είστε ο οδηγός, έτσι δεν θα καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να φάτε τις ημέρες αμέσως μετά τα γιορταστικά τραπέζια σαν κύριο γεύμα μια σούπα όπως χορτόσουπα ή ντοματόσουπα ή μανιταρόσουπα.

Οι σούπες αυτές λόγω των συστατικών τους βοηθούν τον οργανισμό να ενυδατωθεί (έχει αφυδατωθεί λόγω της κατάχρησης της ζάχαρης και του αλκοόλ) και να αποβάλλει τις τοξίνες που έχει επιφορτιστεί εξαιτίας των καταχρήσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved